Navigation: Quicklink   
Start  > Velkommen!
 
 Opdateret 06-06-06  
Montagne de Fully, i baggrunden Grand Combin

Velkommen til ViaAlpina!
- for førstegangsbesøgende

Idet jeg formoder du aldrig har surfet rundt på disse sider før vil jeg her give dig en lille indførsel i det hjemmeside-univers som ViaAlpina udgør.

Først lidt historie om sitet: ViaAlpina gik online i februar 2001, og havde på daværende tidspunkt tre formål: dels at fortælle lidt om mig selv, dels at videregive de informationer og den store erfaring jeg har indenfor min altoverskyggende interesse, nemlig bjergbestigning, og endelig dels at give mig selv en inspiration til at opbygge hjemmesider fra bunden.

Idet denne hjemmeside således tjener flere formål har det været indlysende at opbygge den med forskellige sektioner, og da jeg efterhånden er oppe på 18 sektioner vil jeg her lige give dig en kort indførsel heri, således at du lettere kan finde rundt på sitet og finde frem til de emner som måtte interessere dig.

Idet de fleste besøgende har interesse for bjergbestigning kan man fra indexsiden komme direkte hertil, men ellers vil man normalt lande på hovedsiden, hvorfra der er adgang til alle 18 sektioner.

Seks af sektionerne, nemlig sektionerne om mig selv (Privat, Erhverv, Løb & Sport, Vandring og Bjergbestigning) udgør hvad jeg kalder hovedmodulet, som du finder til venstre på hovedsiden. Rækkefølgen er ganske naturlig, idet jo længere man kommer ned, jo mere afhængig bliver man af de ovennævnte emner, og rækkefølgen modsvarer også det normale udviklingsforløb på vej mod bjergbestigningen. Den sidste sektion Bagdøren har dog begrænset adgang og kræver særligt login.

Til højre på hovedsiden finder du hvad jeg kalder mit sidemodul, der ligeledes består af seks sektioner. Disse sektioner giver information på tværs af de seks hovedsektioner og kan hives frem efter behov. Det er her du finder min p.t. ugentlige klumme Weblog om alle mulige emner der måtte have min interesse. Ligeså finder du her månedens Galleri, som kan omhandle bjergbestigning, vandring eller blot gode naturbilleder, altid hægtet op på en lille historie. Nyheder fortæller om den seneste større upload eller opdatering på ViaAlpina, Artikler gengiver et udvalg af de artikler jeg har fået optaget i primært Dansk Bjergklubs medlemsblad, mens Ekspeditioner primært indeholder netdagbogen fra Makalu-ekspeditionen i 1997, men også medtager den såkaldte 'Alpblog' jeg skriver når den normale Weblog holder sommerferie. Til slut Information, som indeholder dels turistmæssig information om de områder og steder der er omtalt i hovedsektionerne, og dels et katalog over forskellige facts, regler og lister af mere generel interesse.

Nederst på siden finder du mit såkaldte ressourcemodul, der giver mere generelle informationer om selve hjemmesiden. Det første afsnit for førstegangsbesøgende har du nu allerede stiftet bekendtskab med, og det kunne måske være interessant for dig at kigge videre på det næste afsnit Navigation, hvor jeg skriver lidt mere om hjemmesidens struktur og giver gode råd om, hvordan man finder rundt på de enkelte sider. I Bag navnet har jeg skrevet lidt om baggrunden for, hvorfor sitet hedder som det gør, og til sidst har jeg en henvisning til en komplet liste over opdateringer de seneste tre måneder. Hvis der er bestemte sider eller afsnit der har din interesse kan du her regelmæssigt holde øje med, om der for nylig er kommet opdateringer.

Endelig finder du på langt de fleste sider det lille ikon Quicklink , der henviser til min Quicklink-side, som er ViaAlpinas sitemap, og hvor du finder links direkte til de enkelte sider eller underområder her på ViaAlpina, eller til separate indexsider der går nærmere i dybden. Hvis du ved præcis hvad du søger vil dette ofte være den hurtigste vej til informationerne. Enkelte steder finder du også ikonet English , der giver adgang til den engelsksprogede del af ViaAlpina. Det er dog kun en ganske lille del af siderne der også findes i en engelsk version, så det er kun på disse sider du finder det engelske flag.

Jeg håber denne introduktion har været dig til hjælp, men hvis der er emner du synes der mangler her på denne side skal du være velkommen til at give mig et tip herom på via(at)viaalpina(dot)dk.

Jan Elleby