1991

Efter min tur til Nepal, som ikke var gået helt som planlagt, vendte jeg atter tilbage til den mere traditionelle bjergbestigning og tog en god lang bjergsommer i Wallis. Og det var nærmest en retro-tur, for for første gang i fem år skulle jeg tilbringe størstedelen af turen sammen med Christoph. Men inden da havde jeg først lige en opgave at udføre, da jeg af Dansk Bjergklub var blevet bedt om lede dette års alpinkursus. Hvilket var noget af en udfordring, da der endnu ikke eksisterede en kursusmanual, men det lå også implicit i opgaven, at man forventede at jeg med tiden selv udarbejdede en sådan manual som klubben kunne bruge fremover. Kurset blev afholdt i Saas Grund, som er et perfekt sted til det formål, og selv om kurset efterfølgende blev betragtet som en succes fandt jeg alligevel flere punkter som kunne forbedres til næste gang.

Jeg var således godt akklimatiseret til at møde Christoph, og da vi begge efterhånden havde besteget størsteparten af firetusindere i Mattertal rykkede vi til Val de Zinal, hvor vi håbede på at bestige Zinalrothorn og Weisshorn. Det lykkedes sådan set meget godt med Zinalrothorn, og det lykkedes os at bestige den vanskelige Rothorngrat, den sværeste af gratruterne på bjerget. Og ikke nok med det, men vi var så godt kørende, at vi klatrede graten direkte over alle tårne, selv om et af de sidste tårne bød på klatring i V. Det havde været en rigtig fin tur, men på vej ned ad normalvejen på den anden side rev en klippeblok sig løs under mine fødder og jeg styrtede 15-20 meter ned, kun holdt af en enkelt kile og Christoph som modvægt på den anden side af graten. Jeg blev hentet ud af en helikopter og lå herefter fem dage på sygehuset i Visp.

For en stund var det slut med bjergbestigning, men et par uger senere havde jeg rekreeret mig så meget at jeg kunne vende tilbage til Saastal og lavede her en rekordbestigning af Lagginhorn direkte fra dalen, 3 timer og 56 minutter om de 2500 højdemeter, så efter at have været flyvende fra Zinalrothorn var jeg nu flyvende på en helt anden måde.


Bjergture 1991:
Saas Grund (marts)
Buis-les-Baronnies (april)
Saas Grund (juli)
Zinal (juli)
Saas Grund (august)
Diverse klatreture til Kullen
Bjergbestigninger 1991:
Saint Julien (4. best.)
Pointe d'Ar Pitetta
Mammouth (2 gange)
Zinalrothorn
Lagginhorn
Ulrichshorn (2. best.)
Nadelhorn