1994

Jeg havde efterhånden fået et godt øje til de bjerge som ligger i den nordlige ende af Nadelgrat og vurderet, at det bedste tidspunkt at bestige de flotte snevægge og couloirer som førte til disse toppe, ville være i forsommeren. Og da jeg i maj fik en kørelejlighed til Wallis og tilbage var jeg ikke sen til at udnytte muligheden at se det lidt nærmere an. Men efter at have overvåget hyttetilgangen en dags tid fandt jeg det sundest at lade være. Normaltilgangen til hytten førte over en gletscher som jeg ikke kendte, og med de sne- og temperaturforhold der herskede ville det være for farligt at krydse gletscheren alene. Og tilgangen langs den anden side af gletscheren var for udsat for laviner. Så ingen toppe i denne omgang.

Jeg havde ellers tidligere overvejet at droppe mit medlemskab af bjergklubben, men blot fordi jeg havde dårlige erfaringer med bestyrelsen og visse instruktører kunne jeg ikke diskvalificere klubben som sådan, og da man tilmed besluttede at lægge sommertræffet i min højborg Mattertal blev jeg nødt til at træde til. Især da man havde besluttet at lægge træffet på en camping som jeg vidste ikke havde plads til træffet. Så da jeg alligevel var i Mattertal i maj fik jeg truffet aftale med campingpladsen i Randa at vi kunne holde træffet her. Men der er stadig nogle, som tror de har været til træf i Täsch.

I Randa løb jeg atter på Per Lyhne, og selv om jeg var blevet svækket af en maveinfektion under en bestigning af Dom dagen før overtalte han mig til, at vi skulle lave i hvert fald én tur sammen inden han tog hjem. Så det blev en endagstur til Klein Matterhorn, hvorfra vi nåede at klatre halvdelen af den lange Breithorntravers inden vi måtte afbryde for at nå liften ned.

Jeg fik så uventet mulighed for at komme en længere tur til Alperne i efteråret, og sammen med Jesper Bentzen tog vi atter til Zermatt for at bestige Ober Gabelhorn. Men der var gået rigtig efterår i vejret, og efter at have ligget underdrejet på hytten et par dage og i Zermatt resten af ugen tog Jesper videre sydpå for at få lidt mere sol og varme. Og da han tog teltet med stod jeg tilbage uden tag over hovedet og kunne i hvert fald ikke finansiere to uger på hotel inden jeg som forud aftalt skulle besøge Christoph i München.

Det blev indledningen til en meget impulsiv turné gennem Alperne. Jeg havde en togbillet fra Zermatt til München via Lötschberg og Bern og kunne tage de afbrydelser undervejs jeg havde behov for. Men i første omgang måtte jeg hellere gå i ly, og det gjorde jeg i Baltschiedertal. Her lå der en bekvem bivuakhule for fire personer hvor jeg kunne søge ly, og hvis det blev opholdsvejr kunne jeg måske stige op og få et glimt af Bietschhorn for enden af dalen. Det fik jeg dog ikke, og efter fem dage fortsatte jeg til Brig og indlogerede mig her for et par dage under endnu en kraftig frontpassage.

Da endelig det klarede jeg op fortsatte jeg til Kandersteg for endnu et par dagsetaper af vandreruten Hintere Gasse, og til sidst nåede jeg München, et par dage før aftalt. Jeg havde egentlig regnet med at fejre Oktoberfest her, men da der ikke var hotelværelser at få endte jeg i Garmisch hvor der var både hotel og øl. Og om formiddagen, inden jeg skulle møde Christoph kunne jeg lige nå en fin dagtur på Alpspitze. Wetterstein viste sig faktisk som et ganske interessant bjergområde som jeg nok skulle vende tilbage til.

Efter tre års fravær var det rart med et gensyn med Christoph, og det var klart vi også skulle have en bjergtur. Christoph havde overvejet Jubiläumsgrat på Zugspitze, men efter en dags klatring på væggene i Thalkirchen ændrede han forslaget til en overskridning af Watzmann. Og det gjorde ikke spor, da Watzmann havde stået på min ønskeliste siden jeg første gang var i Berchtesgaden i 1982. Men Jubiläumsgrat venter nu også på at blive besteget.

Toppen af Roccia Nera udgøres af en stor vægte, som man går klogt i at holde sig på afstand af.   På toppen af Watzmann, vel nok Tysklands mest berømte bjerg.

Bjergture 1994:
Gasenried (maj)
Randa (juli)
Zermatt (september)
Baltschiedertal (september)
Garmisch-Partenkirchen (september)
Berchtesgaden (oktober)
Zermatt (december)
Diverse klatreture til Kullen
Bjergbestigninger 1994:
Alphubel (3. best.)
Dom (2. best.)
Roccia Nera
Breithornzwilling
Bettmerhorn
Schwarzhorn
Alpspitze
Hocheck
Watzmann
Schönfeldspitze