2009

Efter det forgangne års skuffelse på Gasherbrum-ekspeditionen blev det meget begrænset hvad jeg foretog af bjergture i 2009. Ganske vist havde jeg ved afslutningen af ekspeditionen besluttet at jeg fortsat ville tage på tur i bjergene, og havde også fået en invitation til Zugspitze af Christoph, men fra min egen side var der ikke meget initiativ.

Bedste bud var en tur til Californien i maj sammen med Erik, hvor vi forsøgte os på Mount Whitney, der er højeste bjerg i USAs nedre 48 stater, men vi var lidt for tidligt ude, da vi måtte vende op på grund af sne. Lidt bedre held havde vi nogle dage senere da vi forsøgte os på North Dome i Yosemite. Her var sneen ikke noget problem, men en mindre navigationsfejl gjorde at vi missede den sidegrat, der førte over til vort mål, og først optagede fejltagelsen da vi var langt højere oppe på Indian Ridge.

Min sædvanlige alpetur var blevet beskåret til den ene uge, hvor jeg afholdt rebledertur i Zermatt, og selv om det her lykkedes mig at bestige de gammelkendte Rothörner igen viste det også, at jeg ikke var særlig inspireret til at gå i gang med en topbestigning hvis blot det var en smule svært eller overmåde løst.

Til gengæld har jeg i dette år haft mere fokus på vandringen, som uden tvivl vil spille en stigende rolle i de kommende år. Fremtiden vil også vise, om min bjergbestigning fremadrettet i større omfang bliver en del af mine vandreture, selv om jeg mener jeg har slæbt de tunge rygsække jeg har haft brug for.

På vej mod North Dome, Yosemite.   På vej over Fulufjället, Dalarna.

Bjergture 2009:
Californien (maj)
Zermatt (juli)
Bjergbestigninger 2009:
Unterrothorn (7. best.)
Oberrothorn (7. best.)