2015

I 2015 gik det ikke væsentligt bedre med mine fysiske muligheder for at komme ud og bruge kroppen i bjergene. Jeg havde selvfølgelig heller ingen muligheder for gennem arbejde at få en fast indtægt, så alle mine udadvendte aktiviteter måtte jeg finansiere af de midler, jeg i sin tid havde stukket til side til netop rejseformål. Dette år rakte midlerne dog kun til en enkelt oversøisk rejse, og det var til Delta i Pennsylvania. Hvilket jeg næsten også følte mig tvunget til, for i modsætning til de gængse oplysninger var det i starten af året lykkedes mig at konvertere min invitation til et decideret medlemskab af dette eksklusive brotherhood.

Men turen til Delta og Pennsylvania gav mig ikke muligheder for at bestige nogle bjerge, og det fik jeg heller ikke mulighed for da jeg besluttede at forlænge turen til USA med et par dage i Puerto Rico. Her fik jeg godt nok muligheden for at gå en tur i det tropiske klima ved en traversering af Rojo Cabo, det klima der hersker i Puerto Rico, men da turen ikke var så lang og blev forkortet til to overnatninger var der ikke tid til at udforske terrænet mere.

Selv om jeg altså måtte skære ned på mine oversøiske ture kunne jeg i stedet udøve mine aktiviteter i Europa, der jo er noget billigere at rejse til. Dette år var der traditionen tro to ture til Dresden, som blev suppleret med en tur til Berlin, brydecampen i Lindow, en tur til Athen og to ture til London, som også stod i brydningens tegn, en tur til Zürich og Basel samt allersidst på året et weekendbesøg i Linköping. Så selv om jeg dette år ikke kunne lave nogle vandreture i det svenske kunne jeg da i det mindste besøge Sverige af andre årsager. Og måske dette nye venskab med tiden kan udvikle sig og give nogle fremtidige vandreture i Östra Götaland.

Men selv om jeg af økonomiske årsager fremadrettet er tvunget til at skære ned på de udlandsrejser, som hidtil har dannet grundlag for spændende vandreture, er der dog stadig et sted, hvor jeg for en billig penge stadig kan gennemføre, omend ikke en bjergtur, så dog i det mindste en vandretur. Og det gjorde jeg også i år, hvor jeg i august igen foretog en vandretur med overnatning i Gribskov. Og denne gang nøjedes jeg ikke blot med at gå fra stationen til overnatningspladsen og tilbage, men tog også den klassiske vandretur rundt om Gribsø.

Jeg brugte min fulde dag i Puerto Rico til at foretage en vandretur ved Rojo Cabo og nyde det varme tropiske vand ved Bahia Sucia.   I august gennemførte jeg også dette år den traditionelle vandretur til min private overnatningsplads i Gribskov.

Bjergture 2015:
(ingen)
Bjergbestigninger 2015:
(ingen)