Navigation: Quicklink   
Start  >  Blog 
> 10. aug. 2001
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Første tibetanske restaurant åbner i Danmark Fredag, 10.08.01

I sommerens løb er Blågårds Plads på Nørrebro blevet endnu mere international, end den er i forvejen, idet den første tibetanske restaurant i Danmark er åbnet den 6. juli i år. Datoen er ikke helt tilfældigt valgt, idet det samme dag er Dalai Lamas fødselsdag, og åbningen blev markeret ved en ceremoni, udført af de tibetansk-danske lamaer Lakha og Tarab Tulku. Manden bag Restaurant Tibet er Temba Gyaltsen. Han er født i Tibets hovedstad Lhasa, uddannet på Kunming Universitet i Kina med kokkeuddannelsen som bifag, men fra 1988 politisk flygtning i Indien. Han har været direktør for den femstjernede restaurant Ming Town i New Delhi, indtil han valgte at blive embedsmand for den tibetanske eksilregering. Han mødte sin tilkomne danske kone, billedkunstneren Lone Mertz, i Nepal, hvor hun udførte et kunstnerisk projekt. Temba Gyaltsen kom til Danmark i 1995 og har senest arbejdet hos Erwin Lauterbach på restaurant Saison i Hellerup. Stilmæssigt ligger maden på restaurant Tibet ikke overraskende tæt på maden fra den kinesiske Szuchuan-provins, der grænser op til Kina, mens specialiteten er momo, som er dampede dejpuder med fyld af grønsager eller kød. Med hovedretter, der starter med 45,- kr. kan det ikke siges at være andet end en billig måde at få et pust fra Himalayas bjerge på.
http://www.aok.dk/E/V/CPHDK/0006/67/25cs1.html
Link ikke længere aktivt!

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.