Navigation:    
Start  >  Blog 
> 25. februar 2007
 
Foregående    Index    Dette tema 

  En anden slags brosten Søndag, 25.02.07

Denne weekend havde jeg besøg fra Irland, og egentlig havde det været planen at vi skulle have været oppe i det nordsjællandske og trave, med en overnatning på Sankt Helene som det kulinariske højdepunkt. Men med den mængde sne der var faldet natten til torsdag og fredag var vi heldige nok at min gæst overhovedet kunne lande i Kastrup, efter at hundredvis af fly var blevet aflyst i de forgangne dage. Med de snemængder der var faldet skulle en tur i det nordsjællandske nærmere være en skitur, og i løbet af formiddagen enedes vi om at udforske København lidt nærmere i stedet. Hvilket også indebar at jeg skulle finde et nyt kulinarisk højdepunkt. Jeg skal ærligt indrømme at jeg ikke kender så meget til restauranter i København i middelklassen, men et og andet positivt havde jeg da hørt om restaurant Pavé inde på Gråbrødretorv, så det blev her vi bænkede os lørdag aften. Lokalerne er forholdsvis store, med varme orange farver på det rå murværk, og der var rigtig mange gæster. Alligevel var betjeningen vågen og opmærksom, så det tegnede til en fin aften. Jeg nappede dagens treretters menu mens min gæst gik alacarte og startede med lun gedeost. Jeg selv fik en sprødstegt laks med et enkelt tilbehør af to slags kål - udmærket, og portionerne var ikke for små. De fornuftige portioner fortsatte i hovedretten, hvor min gæst fik en gang lammeryg med en righoldig salat og et par små bagte kartofler til. Til menuen hørte der sig kalvemørbrad, og det var ikke bare en enkelt stump, næ, det var så vidt jeg kunne se en hel halv mørbrad, hvor der var skåret en enkelt skive, mens resten var uudskåret, tydeligvis helstegt. Hertil de samme små kartofler, og så en righoldig salat med en utrolig lækker puré af selleri. Det var ikke den store madkunst, men det var knageme gode råvarer, og kokken vidste udmærket hvordan de skulle behandles. Til slut en crème brulée til min gæst, mens jeg nu var blevet så mæt at jeg hoppede på de tre små oste. Et rigtigt godt måltid, og inclusive vand og to halvflasker vin var de 910 kr. for to personer ganske godt givet ud. Så det er ikke utænkeligt at jeg en anden gang vil trippe over brostenene til Le Pavé - som jo er det franske navn for brosten.
         

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.