Start  >  Blog
> 27. april 2008

Foregående    Index    Dette tema

Løbefest i Lyngby Søndag, 27.04.08

For syvende år i træk var det B.T. Halvmarathon i Lyngby/Nærum der dannede ramme om det årlige DM på distancen, og igen i år var det herningenseren Jesper Faurschou som med tiden 1:04:46 var første dansker over stregen, i personlig rekord. Jesper, som sidste år blev individuel dansk mester på adskillige distancer, kan hermed føje endnu et mesterskab til sin pæne samling. Jesper udtaler til B.T. at han havde et veldisponeret løb, men hertil kommer helt sikkert også at vejrguderne havde forbarmet sig med perfekt løbevejr. For nogle dage siden var der forudsagt lokale regnbyger, men de holdt sig stort set i skindet, og bortset fra nogle enkelte dryp var det roligt overskyet vejr med blot en svag sydlig vind, temperatur omkring 15 grader. Det perfekte løbevejr havde lokket mange til Lyngby, og lige til det sidste var der udsigt til at starten kunne blive udskudt på grund af alenlange køer ved eftertilmeldingsboderne. Men det lykkedes SNIKs hjælpere at få det hele på plads, således at løbet kunne starte til tiden. B.T. Halvmarathon plejer at være et ganske velorganiseret løb, men at der skulle være hele 7.500 løbere som valgte at løbe med kom alligevel bag på flere, især ved det første væskedepot hvor alle bægre var snappet inden vi i den tunge ende nåede frem, og hjælperne panisk forsøgte at fylde bægre til de horder af løbere der stadig kom tromlende ad Hummeltoftevej. Men bortset fra denne skønhedsplet må det siges at være et ganske velorganiseret løb, som efter alt at dømme må være et af de største af slagsen herhjemme. Et løb af denne størrelse giver også mulighed for pæne pengepræmier, hvilket også lokker de rapfodede negroide hurtigløbere til. To verdenskendte kenyanere stillede også op, og da de efter tre km lagde sig i spidsen ville ingen blive overrasket hvis det var en af dem som vandt selve løbet. Og det blev det også, da den 28-årige Joseph Kimisi præcis et minut før Jesper Faurschou kunne løbe over målstregen på Rundforbi Stadion.

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.