Navigation:    
Start  >  Blog 
> 23. april 2009
 
Foregående    Index    Dette tema 

  British Airways tackler situationen Torsdag, 23.04.09

Tingene har hendigvis ændret sig siden 60'ernes Sydafrika, hvilket følgende indlæg fra sir john i klummen 'Dag til Dag' i dagens Politiken er et lykkeligt eksempel på:
Jeg fik i går en e-mail fra min gode ven Jørgen, der har boet sådan lidt frem og tilbage i Sydafrika, helt tilbage fra dengang førstnævnte land hed Rhodesia, og apartheid var dagligdagen i Sydafrika med bl.a. Nelson Mandela placeret på fængselsøen Robben Island. Som den driftige forretningsmand han er, har samme Jørgen utallige gange fløjet frem og tilbage mellem Europa og Sydafrika med British Airways, normalt på de fine sæder forrest i flyet, og alligevel har jeg tit hørt ham brokke sig over serviceniveauet oppe i 9-10 kilometers højde. Men ikke noget brok i dagens e-mail, som han faktisk anmodede mig om at fortælle videre, hvilket jeg hermed er i gang med næsten ordret:
På flyvningen med British Airways mellem Johannesburg og London har en hvid kvinde på omkring de 50 fået en plads ved siden af en sort herre på økonomiklassen, hvilket hun meget tydeligt ikke er tilfreds med. Hun kalder på stewardessen og siger højlydt: "De har anbragt mig ved siden af en sort mand, men jeg har ikke ved købet af min billet sagt, at jeg ville sidde sammen med en person fra en så frastødende gruppe. De må finde et andet sæde til mig!". "Tag det lige roligt" svarede stewardessen, "flyet er stort set fuldt booket, men hav lidt tålmodighed, så skal jeg se hvad jeg kan gøre for Dem". Stewardessen forsvandt og kom lidt efter tilbage og sagde med forholdsvis høj stemme: "Undskyld frue, men som jeg regnede med, er der ingen ledige sæder her på økonomiklassen. Jeg talte med kaptajnen om problemet. Han oplyste mig om, at der heller ikke er ledige sæder på business class, men at der er en enkelt fri plads på 1. klasse". Før den utilfredse kvindelige passager nåede at sige noget, fortsatte stewardessen: "Det er nu ikke normalt for vores flyselskab at rykke passagerer op fra økonomiklassen til 1. klasse, men under de givne omstændigheder mente kaptajnen, at det ville være skandaløst på så lang en flyvning at lade en passager sidde ved siden af en så ubehagelig person!". Hvorefter hun henvendte sig til den sorte herre i sædet ved siden af med ordene: "Undskyld, sir, men vil De ikke være så venlig at tage deres håndbagage og følge med mig op til en anden plads på 1. klasse?". Episoden var nu blevet fulgt af tilpas mange af de nærmeste passagerer, som spontant gav sig til at klappe. Og da stewardessen lidt efter kom tilbage fra 1. klasse efter at have fulgt den diskriminerede herre op til et noget bedre sæde, havde rygtet spredt sig ned gennem rækkerne, så stewardessen blev båret ned gennem flyet af klappende hænder. Og som Jørgen tilføjede: "WELL DONE, British Airways - for en gangs skyld ingen brok herfra, og hvis du kender andre, der er imod racisme, så fortæl dette videre til dem og bed dem gøre det samme til andre". Dette være hermed gjort.

Og ligeså fra min side!

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.