Navigation:    
Start  >  Blog 
> 15. december 2009
 
Foregående    Index    Dette tema 

  TV cementerer fordommene - igen! Tirsdag, 15.12.09

Jeg har aldrig haft den store forståelse for, hvorfor der er så mange der går ud og søger pseudo-eventyr i stedet for at søge sine egne eventyr selv - for slet ikke at tale om de mange der bruger tid på at se andre søge pseudo-eventyr på flimmeren. Her i dag fik jeg en invitation fra et TV-produktionsselskab, som søgte deltagere til et gameshow "Wipeout", som måske, måske ikke, tidligere har været vist på dansk TV, men som jeg i hvert fald har set på udenlandske kanaler.
WIPEOUT foregår på verdens største og sjoveste forhindringsbane i Buenos Aires, hvor der konkurreres om 50.000 kr. - i hvert program. Præmien er en personlig gevinst, der uddeles i hvert program, og vinderen kan gøre med pengene, som han/hun har lyst til. Der skal 10 hold af sted til Argentina fra henholdsvis Danmark, Norge og Sverige. Hvert hold består af 8 deltagere fra hvert land med karisma, energi og personlighed. I år har vi også 3 temaprogrammer: Wipeout goes Pink/Gay, Bikini Special og XL holdet. Der er 4 heats i alt (typisk et om dagen, som vindes på tid), og for hvert heat går halvdelen af deltagerne videre i gamet. De deltagere som ryger ud af gamet før finalen, storby-ferierer til gengæld resten af tiden i forrygende, funky Buenos Aires. Vi leder efter en skøn, s/m bøsse, som vil deltage i noget gummi eller læder for at bibringe programmet noget maskulinitet og råhed i forhold til den mere feminine side af programmet, så vi har en bredere appeal på holdet...
Selvfølgelig er det til rollen som s/m bøsse at denne masseinvitation også har ramt mig, men det skinner helt tydeligt igennem at vedkommende blot skal indgå som ingrediens i denne cocktail - "vil deltage i noget gummi eller læder", ikke fordi ingrediensen er nødvendig, men fordi nogen mener det ser godt ud. Men at en sådan fyr skulle deltage i fuld publicitet har jo ingen relevans, og tjener kun til at fastholde de cementerede fordomme om hvordan bøsser er, for de læder- og gummibøsser jeg kender tager jo ikke outfittet på til hverdag men gemmer det til man er blandt fyre der værdsætter det. Så produktionsselskabet kunne lige så godt klæde en hvilkensomhelst fyr ud som læderbøsse, da det jo bare drejer sig om at tage sig ud. Men med udsigt til en gevinst på 50.000 kr. kan man jo få folk til hvad som helst.

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.