Navigation:    
Start  >  Blog 
> 28. maj 2011
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Ceremoni i Wien Lørdag, 28.05.11

Det var noget af en overraskelse, der lå og ventede i posten til mig her i mandags, da der lå en invitation til at deltage i en ceremoni i Wien. Sandsynligvis var brevet kommet tidligere, men da jeg havde haft liggende gæster weekenden over havde jeg ikke haft lejlighed til at tømme postkassen. Men invitationen var fra Jim, der efter mange år som musiklærer på den internationale skole i Wien var blevet indstillet til at modtage den officielle fortjenstnål i sølv fra Wiens forbundsstat, og denne pris ville blive overrakt ved en ceremoni på byens rådhus. Ligesom Jims kollega i samme fag på skolen også var blevet indstillet til fortjenesten. Officielt havde jeg ikke rigtigt mulighed for at deltage i denne ceremoni, men det var indlysende at en sådan invitation bliver man kun inviteret til én gang i sit liv, og når nu Jim direkte havde sendt en invitation til mig var det indlysende, at han også gerne så at jeg mødte op. Og da Jim samtidig var en af mine gode venner kunne jeg jo ikke være andet bekendt end at møde op til ceremonien på rådhuset, ligesom det jo ville være rart at se Jim igen.
Jeg landede i Wien og tog straks ud til Jim, hvor vi havde en time til at gøre os klar til at tage på rådhuset. Jeg har jo altid haft en casual tøjstil, men alligevel var jeg ikke mere casual end at jeg vidste, at denne ceremoni krævede noget mere end jeg kunne finde i garderobeskabet. Heldigvis havde jeg samme mål som Jim, så han fandt hurtigt noget mere passende tøj. Ceremonien fandt sted i det imponerende rådhus' "Steinsaal", som normalt bruges til borgerlige vielser, men det var en meget passende ramme for ceremonien. En strygerkvartet indledte ceremonien, vi var jo i Wien!, hvorefter landets repræsentant for sport og kultur holdt en længere tale, med masser af henvisninger til de fortjenester de to havde bedrevet gennem tiden, de mange offentlige koncerter de havde stået for gennem årene, og de mange penge de havde samlet ind til forskellige godgørende institutioner ved disse koncerter.
Jo, jeg var glad for at have deltaget, og det samme var Jim, specielt fordi jeg var fløjet ned til Wien blot for at deltage i denne ceremoni. Fortjenstnålen blev ledsaget af en rigtig flot medalje i de østrigske farver, kunstfærdigt udfærdiget i tungt ægte sølv. Jo, det vil være en fortjeneste han kan glæde sig over i mange år fremover, ligesom jeg længe vil have en god fornemmelse over, at jeg havde været der!

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.