Navigation:    
Start  >  Blog 
> 28. januar 2012
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Massive Attack overtager tronen Lørdag, 28.01.12

Som jeg har tradition for her i begyndelsen af et nyt år, har jeg også denne gang kastet et blik på, hvad slags musik jeg har lyttet til i det forgangne år, i hvert fald når det er mig selv, der leger discjockey. Hvilket dog gradvist er blevet en mere begrænset statistik, idet jeg i dag for det meste lytter til radio, enten på FM-båndet eller på netradioen. Dette kan ses ved hvor mange plader, der i løbet af et år bliver sendt i rotation på pladetallerkenen eller i cd-spilleren, for hvor jeg for ti år siden i løbet af året afspillede 1182 albums incl. gentagelser, var jeg her i 2011 røget helt ned på 315 albums, eller mindre end et om dagen! Det er derfor spørgsmålet hvorvidt det overhovedet har nogen relevans, fortsat at lave denne statistik, idet hvert tredje album af dem, der er på dette års Top 30 kun har været spillet i en enkelt af årets 12 kalendermåneder. Så selv om den fulde Top 30-liste kan ses ved at følge linket herunder vil jeg her primært kigge på de ti øverste placeringer.
Det er tydeligt at se, at Massive Attack bliver forholdsvis mere spillet end tidligere, idet dette band har hele tre albums inde på listen, hvor de sidste år måtte nøjes med en enkelt placering, Protection, som oven i købet er en ældre sag fra 1994. Men at den plade er 17 år gammel har dog ikke forhindret mig i at spille den op til en absolut topplacering, da det album er blevet spillet næsten dobbelt så hyppigt som nr.2 på listen. Hvilket for øvrigt er Muse med The Resistance, som havde sidste års topplacering, og som nu er blevet presset ned på andenpladsen, på omgangshøjde med O-Zone's Disco Zone, som vel i de flestes øjne blot var en døgnflue, men som har fået et forlænget liv på mit stereoanlæg.
En anden af de mere specielle plader, der for mig er mere speciel fordi pladen i den grad er knyttet til en speciel tur, er Fatal Bazooka's T'As Vu, der gjorde et uudsletteligt indtryk på mig da den blev voldspillet på flere af caféerne i Kabardino-Balkarien i Kaukasus da jeg var der i 2007. Fatal Bazooka er dog gledet ned fra forrige års 2.plads til en 6.plads. Herudover er der nok nogle, der vil glæde sig over, at begge de to albums jeg har med Muse stadig er at finde på Top 30, ligesom både Klaus Schulze og Tangerine Dream nu er repræsenteret med hver to albums. Derimod må jeg sige at det er lidt trist, at hverken Fish eller Madrugada er at finde på Top 30, nu for henholdsvis 3. og 2. år i træk; for begges vedkommende var det kun to afspilninger, der kunne have bragt bandet ind på listen, og specielt for Madrugadas vedkommende kunne jeg godt have ønsket mig at de var blevet spillet lidt hyppigere nu hvor dette geniale band er lukket ned efter guitaristen Robert Burås' død i 2007.
Musik Top 30, 2011

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.