Navigation:    
Start  >  Blog 
> 1. maj 2012
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Himlen er lukket! Tirsdag, 01.05.12

Der er efterhånden mange af de hjemlige landsdækkende aviser, der hvert år udnævner en bar, et spillested, en restaurant eller snart sagt hvad som helst til at være 'Byens Bedste' på et eller andet felt. Og således også for ti år siden, hvor det dog stort set kun var de store seriøse og landsdækkende aviser som Berlingske Tidende og Politiken, der gav sig i kast med den slags med nomineringer og efterfølgende kåringer. For ti år siden var det således Alt Om København, der i samarbejde med Berlingeren blandt andet havde sat sig for at finde byens bedste bøsse/lesbiske sted, og da kåringen blandt de fem nominerede fandt sted måtte fire af disse se sig slået af Heaven i Kompagnistræde, som scorede 28% af stemmerne. I den anledning skrev jeg i min klumme for ti år siden:
"Heaven er et gay-sted på hjørnet af Kompagnistræde og Knabrostræde, og som både er bar, restaurant, café og natklub. Menuen er lille men velvalgt og maden i den billige ende. Her er der rimelig høj musik hele ugen, men i weekenden skrues der ekstra op for musikken og feststemningen.."
Men barer og caféer holder jo sjældent i særlig mange år inden stemningen driver gæsterne videre på jagten efter nye spændende eventyr, hvilket nok specielt gælder i bøsseverdenen, og da jeg her forleden drev forbi det nævnte gadehjørne var der ikke længere noget spor af Heaven, men i stedet blot en almindelig stereotyp café som så mange andre i byen, og som udefra set ikke lod til at appellere specielt til det homoseksuelle miljø. Jeg har ingen anelse om, hvornår Heaven havde sin sidste udskænkning, men Heavens lukning har bestemt ikke været en enlig svale. Nummer to på listen fra 2002 (Amigo Bar) lever godt nok videre i bedste velgående, men Sebastian som nummer 3 er desværre også for længst afgået ved døden, selv om det var et af de få steder jeg uregelmæssigt besøgte. Pan Café og diskotek, som var nr. fire er også lukket, omend diskoteket vistnok stadig spiller på bestemte dage i måneden. Hvorimod Oscar Bar Café, som blot blev nummer fem i 2002, er ganske velbesøgt, og ikke på nogen måde tegner til at skulle lukke i nærmere fremtid; det er også et af de steder hvor jeg kommer fra tid til anden. Ligesom Jailhouse, som for længst også har fået ti år på bagen. Så noget tyder på, at det set på den lange bane ikke nødvendigvis er en fordel at være længst fremme på beatet!
Dagblog 24. maj 2002: Heaven kåret til byens bedste bøssebar

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.