Navigation:    
Start  >  Blog 
> 1. juni 2012
 
Foregående    Index    Dette tema 

  For ti år siden: Rådhuspladsens sorte kasse bliver stående Fredag, 01.06.12

Hvad der ikke lykkedes for græsrodsbevægelser og lokale grupperinger lykkedes til sidst for metro-selskabet. Jeg skrev jeg i min klumme for ti år siden:
"Ganske vist har der flere gange været truffet beslutning om at fjerne kassen, men de er aldrig blevet ført ud i livet, til trods for at der i lange perioder har været flertal for at rive kassen ned..."
Men efter 2002 besluttede man at bygge en ny metro-linie, som blandt andet skulle have en station på Rådhuspladsen. Og så lå HT-terminalens sorte kasse først for alvor i vejen! Om HT fik den erstatning, som de i årevis havde stillet som krav for at opgive busterminalen, og som var en af de store hurdler, der forhindrede en nedrivning af kassen, fandt jeg aldrig ud af, for det druknede i de mange lange debatter om den nye metro-ringlinie. Vi som københavnere var bare glade for, at nu kom kassen væk. Men i dag er spørgsmålet så til gengæld om det vi nu har fået er bedre. For stort set hele Rådhuspladsen har i halvandet år været omdannet til en stor byggeplads, hvor man skal kante sig udenom plankeværkerne for at komme fra den ene ende til den anden. Busserne er spredt til alle sider, og jeg har stadig ikke fundet ud af, om mine natbusser stadig kører forbi i nærheden af Rådhuspladsen. Jeg stod ellers ved det officielle stoppested for halvandet år siden for at skulle med natbussen, men selv om køreplanen angav at der skulle komme syv busser i løbet af den kommende time, så kom der ikke en eneste, og efter at have ventet en time måtte jeg til sidst tage en taxa. Så sidenhen har jeg travet til Christiansborg, hvor jeg vidste der var et stoppested, der blev anvendt. For en måned siden havde jeg ellers lige fundet et stoppested ved Hovedbanen, som trods alt er nærmere end Christiansborg, men jeg nåede lige at se bussen nærme sig da den så drejede væk og forsvandt mod Vesterport. Hvis så bare Movia kunne lave lidt information om deres ruteomlægninger, men nej. Det ser slet ikke ud til at de overhovedet vil have nogle kunder.
Så vi har fået fjernet den sorte kasse og fået et enormt bombekrater i stedet, men om det så er bedre end det gamle er ganske tvivlsomt. Måske det bare skal være skidt inden det kan blive godt. Og engang i 2018 burde de vel være færdige med det metroarbejde...?
Dagblog 20. juni 2002: Rådhuspladsens sorte kasse bliver stående

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.