Navigation:    
Start  >  Blog 
> 16. juli 2012
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Flere veje til Dresden Mandag, 16.07.12

Nu har jeg jo været i Dresden to gange, og begge gange har det været med fly til Berlin-Tegel, bus derfra til hovedbanegården og så med tog derfra til Dresden. Men jeg er kommet noget i tvivl om, hvorvidt det skulle være den bedste løsning, for jeg synes jeg spilder uforholdsmæssigt meget tid ved at skifte transportmiddel i Berlin, så jeg har sat mig for at finde ud af, hvor let eller billigt man kan komme til Dresden ved at bruge de forskellige transportmidler tog, fly eller bus, eller en kombination deraf.
For at tage det sidste først lader bussen ikke til at være nogen indlysende mulighed. Forbindelser til Dresden fremgår ikke af Eurolines' hjemmeside, så der er nok ikke nogen direkte forbindelse, selv om de jo har forbindelser til Prag. Man kan selvfølgelig ringe til kontoret for nærmere oplysninger, men i dette tilfælde vælger jeg i stedet at se bort fra Eurolines. I de følgende eksempler har jeg taget udgangspunkt i udrejse torsdag den 11. oktober og hjemrejse søndag den 14. oktober, mens jeg har sat euro-kursen til 750.
Man kan tage toget hele vejen fra Københavns Hovedbanegård til Dresden, men DSB kender tilsyneladende ikke Dresden, for deres hjemmeside kender ikke byen, og man kan derfor ikke bestille pladser dertil. Men det kan man hos de tyske baner til gengæld, og hos bahn.de kan man købe en returbillet med afgang København 07:45 og ankomst Dresden-Neustadt 17.06 med togskift i Berlin og Dresden Hbf. På hjemturen er der afrejse 12:44, hjemkomst 22:14, et ekstra skift i Hamburg, og turen tager 9h21m ud og 9h30m hjem. Pris med DB Euro-Spezial 118 EUR eller 885 kr.
Fly er en nærliggende mulighed, men der er ikke direkte flyforbindelser mellem Kastrup og Dresden. Igen må man ty til tyskerne, for heller ikke SAS har Dresden på deres hjemmeside. Lufthansa har dog en forbindelse med skift i Frankfurt, hvor man på udrejsen forlader Kastrup 19.20 og lander i Dresden 22:55, mens man på hjemturen flyver fra Dresden 19:45 og lander i Kastrup 23:25. Rejsetiden bliver således 3h35m ud og blot fem minutter længere hjem. Og prisen for denne tur med fire flyvninger bliver 1.887 kr. Momondo angiver at de kan finde en billet til 1.675 kr, men da der var fejl på hjemmesiden kunne de ikke vise, hvorledes de fandt denne pris, og med hvilket selskab.
Hidtil har jeg brugt den mulighed, at jeg har fløjet med SAS og skiftet til tog i Berlin, men det er altid et spørgsmål, hvor lang tid man skal indregne til at skifte i Berlin. I denne mulighed flyver man fra Kastrup 14.40 og lander i Tegel 15.40, hvorefter man tager toget fra Hbf 16:48 og ankommer i Dresden-Neustadt 19.06. Således ialt 4h26m, men så skal man nok også indregne en taxa fra lufthavnen og satse på at flyet ikke bliver alt for forsinket. På hjemturen kører man fra Dresden-Neustadt 16:44 og ankommer Berlin Hbf 19:13, hvorefter man har lidt bedre tid til at nå flyet, da der er afgang fra Tegel 21:05. Således lander man i Kastrup 22:05 efter at have brugt 5h21m på transporten. Og sammenlagt skal man betale 1.364 kr. for denne tur excl lokaltransport i Berlin. Der er dog også andre selskaber, der flyver til Berlin, herunder diverse lavprisselskaber, men dem har jeg valgt at se bort fra i denne omgang.
www.bahn.de
www.lufthansa.com
www.sas.dk

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.