Navigation:    
Start  >  Blog 
> 22. november 2012
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Totally in control Torsdag, 22.11.12

Da jeg i sommers havde været i Prag havde jeg fået et tip fra Erik, min ven dernede, om, at det engelske rockband Muse havde planlagt at give koncert til november. Nu var det så blevet november, og tiden for denne koncert nærmede sig. Jeg var så inde på Muse's hjemmeside for at se nærmere om deres koncertturné og fandt så ud af, at Danmark slet ikke var på deres turnéplan i denne omgang, og hvis jeg denne gang ønskede at se og opleve Muse måtte jeg tage til udlandet. Det var første gang Muse gav koncert i Prag, og de havde klart ambitioner om at tage byen med storm, for de havde booket ikke mindre end byens største hal, nemlig O2 Arena, som på mange måder minder om Parken herhjemme. Men der var mere fyldt i salen her i Prag, og væsentligt mere styr på arrangementet, for til forskel fra Parken kom vi let og hurtigt gennem den ydre perimeter, og skulle ikke stå i hele og halve timer udendørs mens musikken spillede indendørs.
Nå, men Muse gik på til tiden med åbningsnummeret fra deres nye album The 2nd Law. Nej vi taler ikke om hverken numrene Madness, Survival eller Follow Me, men Unsustainable, som er første del af titelnummeret, der afslutter deres nye plade. Ja, jeg havde selvfølgelig købt mig deres nye plade over nettet, så jeg havde da fået mig en førstehånds introduktion til hvad der ville blive spillet. Nu gik Muse videre med Supremacy, og herefter fugte en skønsom blanding af de fleste numre fra den nye skive, passende krydret med numre fra tidligere albums, blandt hvilke jeg blandt andre noterede mig Resistance samt den permanente evergreen Supermassive Black Hole. Muse havde naturligvis også et fantastisk sceneshow, hvilket jo næsten er et must når man spiller på så store facilititer. Og selv om de havde en stor scene til rådighed veg de ikke tilbage for at bruge hele luftrummet over scenen med en omvendt pyramide af tv-skærme. Det havde taget tre dage at bygge scenen op, og blandt andet havde det været nødvendigt at lægge ekstra strøm ind!
Som altid, når det gælder Muse's musik er der også et dybere lag med mere samfundskritisk indhold, hvilket vi så med nummeret Animals, som ved første gennemlytning blot er et sødt lille og upåagtet nummer, men dykker man ned i teksten viser det sig at have en kritisk holdning til den egoistiske kamp for magt og penge, som den til daglig udspiller sig på børsen, en kamp som med tiden udvikler sig og bliver selvforstærkende, ude af kontrol. Og som på scenen ganske overbevisende blev demonstreret af de rullende børskurser, som konstant kørte i hurtigere og hurtigere tempo indtil de opslugte hinanden. Men Muse viste med koncerten at de havde fuldstændig kontrol over alle effekter. Desværre havde jeg kun i begrænset omfang haft tid til at sætte mig ind i teksterne før koncerten, så hvis rygterne taler sandt om at der vi komme en udvidelse af turnéen i maj, hvor Danmark denne gang skulle være på turnéplanen er det ikke utænkeligt at jeg til den tid skal genopleve koncerten.
         
muse.mu

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.