Navigation:    
Start  >  Blog 
> 1. september 2013
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Vandringen på tværs af Sjælland fortsætter Søndag, 01.09.13

For ti år siden havde jeg blandt mine weblogs beskrevet mine indtryk af min første flerdages vandretur på dansk område da jeg vandrede fra Ringsted til Hvalsø som led i vore forberedelser til ekspeditionen til Aberdares i Kenya og Kilimanjaro i Tanzania. Jeg havde på det tidspunkt i over tyve år vandret i Sverige, primært i Lappland, på både markerede og umarkerede stier, og havde aldrig haft noget problem med at finde vej, endsige vanskeligheder ved at tiltvinge mig adgang gennem selv de mest mudrede floddale. Men et sted som Danmark ville byde på supplerende udfordringer i form af bebyggelser, hegn og større vejanlæg, så indtil den dag i september havde jeg kun foretaget vandringer af få timers varighed i Danmark og kun sjældent med overnatning, hvilket altid havde været med eget telt. Men i mellemtiden havde jeg flere gange bemærket, at Skov- og Naturstyrelsens hjemmeside havde en god service med at vise vej til de forskellige overnatningssteder, som de forskellige kommuner havde opført rundt omkring. Men det var lidt af en tur med udfordringer, for som jeg beskrev her i min klumme for ti år siden: "Fredag eftermiddag var vi blot to der tog til Ringsted, hvorfra en fin sti førte ud langs Ringsted å. Hvor denne sluttede kom vi noget overraskede ud på Fjernvandrevej E6 som førte os videre rundt om Haraldsted Sø. Der var knap nok en sti at se her, og et par gange måtte vi nærmest kæmpe os vej gennem vildnisset."
Efter Haraldsted Sø fortsatte vi nordpå indtil vi efter to nætter nåede frem til Hvalsø. Den tur fik mig til at overveje fremtidige vandreture i Danmark, og da jeg nogle år senere erfarede om anlæg af Fjordstien rundt om Isefjorden og Roskilde Fjord så jeg den som en god mulighed for at føre vandringen videre, idet jeg lige siden min første vandretur altid har tilstræbt at forlænge og kombinere de enkelte etaper. Det medførte således at jeg tre år senere vandrede videre fra Hvalsø til Kyndby Huse, men erfarede at stien sine steder ikke var etableret endnu. Som jeg beskrev i min klumme i september 2006: "Det gik ellers meget godt ad landevejen mod Ejby, men resten af dagen måtte jeg forsøg at finde min egen vej langs med kysten - nogle gange ad rullestenene i strandkanten, nogle gange gennem tæt brombærkrat, og en del gange tværs over bondemandens marker, hvis ikke jeg blev tvunget ud på en større omvej ad kedelige småveje."
Men alligevel havde denne tur også været god, udfordringerne til trods, men der lader til at være temmelig langt mellem realiteter og virkelighed, for en gæst på Fjordstiens hjemmeside skriver i går, at "Fjordstien er ikke fremkommelig fra Jyllinge og sydover. I alle fald ikke den første kilometer!" Så jeg funderer over hvornår jeg mon skal vandre tredie etape videre nordpå fra Kyndby Huse...
Dagblog 22. september 2003: Vandring på Midtsjælland
Dagblog 24. september 2006: Blot en hensigtserklæring

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.