Navigation:    
Start  >  Blog 
> 7. februar 2014
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Nationens øje Fredag, 07.02.14

Dronningen afviser ny regering: "I kan ikke komme rendende hele tiden"

For første gang i danmarkshistorien har monarken nægtet at anerkende en regering. "HKH Prinsgemalen, Prinserne og Jeg overtager styringen af kongeriget, indtil I er klar til repræsentativt demokrati igen", udtaler HM Margrethe II

Det er højst usædvanligt, at en tiltrædelsesaudiens hos Majestæten resulterer i, at regeringsforslaget afvises, men som HM Margrethe II formulerer det:

"Det er altså kun 53 dage siden de sidst var her. Det renderi er jo nødt til at høre op. Hende den kvindelige statsminister var jo konstant nødt til at tælle de fremmødte, for at være sikker på, at der ikke var sket noget nyt indenfor de sidste tyve minutter. Det kan Jeg helt enkelt ikke byde danskerne", forklarer HM Dronning Margrethe II af Danmark, der afviser, at hun skulle være gået ud over sine beføjelser:

"Absolut ikke. Grundlovens paragraf 14 præciserer tydeligt, at det er mig der bestemmer om Jeg kan godkende de forskellige sammensætninger. Lad mig sige det sådan: Jeg var sød de første 14 gange hun var her, men nu går den altså ikke længere. Udskriv nu bare det valg, så ham den tykke kan bruge Kongerigets ressourcer på sovs og flyrejser, i stedet for gigantiske vederlag til ministre, der sidder 6 uger på magten", harcelerer HM Margrethe II.

I følge hurtige skitser fra Hoffet, overtager Hendes Majestæt selv statsministerposten, mens Prinsgemalen tager sig af udenrigsministerposten. Kronprinsen tager sig af Forsvarsministeriet og Prins Joachim bliver indenrigsminister.

"Og så mener jeg faktisk ikke, at vi har behov for flere ministerier. Skrid venligst, inden jeg slipper hundene løs", slutter HM Dronningen sin erklæring.

NATIONENS ØJE, 3. februar 2014

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.