Navigation:    
Start  >  Blog 
> 1. august 2016
 
Foregående    Index    Dette tema 

  De lange bjergløbs udfordringer Mandag, 01.08.16

Det er nu ved at være ti år siden at jeg sammen med Martin havde deltaget i "America's Ultimate Running Challenge", nemlig marathonløbet fra Manitou Springs til toppen af det 4299m høje Pikes Peak og retur samme vej, og min deltagelse i dette løb kastede ikke blot to ugers højdetræning af sig i Colorados bjerge, men også følgende weblog: "Dette bjergløb fra Manitou Springs til toppen af Pikes Peak og tilbage igen havde Martin trænet til i over et år, hvorimod jeg kun havde været seriøs herom i det sidste halve år, efter at jeg ganske overraskende alligevel opfyldte kravene til at få en af de eftertragtede pladser i løbet."
Egentlig skal man i dag kunne påvise erfaringer fra at have løbet op ad bjerget indenfor det seneste år (Pikes Peak Ascent) eller have løbet marathon'et indenfor de seneste fem år for at kunne kvalificere sig til mulig deltagelse i løbet, men dengang i 2006 var der også en række andre bjergløb, der opfyldte kvalifikationskriterierne. Deriblandt Sierre-Zinal bjergløbet, som jeg dengang havde gennemført adskillige gange. Jeg havde dog altid været stærk i højderne og tænkte i de følgende år på at deltage i løbet igen for at forbedre min tid. Men det var dengang, og i dag kan jeg efter blodproppen i 2013 end ikke drømme om at kunne gennemføre Pikes Peak Marathon igen. Martin havde efterfølgende sat sig for at ville gennemføre Transalpin, et bjergløb tværs over Alperne, men det lykkedes ham ikke at gennemføre det løb.
Den eneste anden person jeg kender, som kunne have lyst til at deltage i sådanne bjergløb, er australske Paul Crouch-Chivers, som jeg mødte i forbindelse med Gay Games i Köln i 2010 og sidenhen har besøgt i 2012 og 2014. I forsommeren i år havde han sågar sat sig for at løbe med i Everest Marathon, som er et marathonløb fra Everest Base Camp (syd) ovenfor Gorak Shep via Tengpoche til Namche Bazaar. Men det måtte han desværre udgå fra uden at have løbet en meter. For han blev ramt af lungebetændelse i 5200 meters højde i Gorak Shep dagen før han skulle have trekket den sidste stump vej til starten i Everest Base Camp. Egentlig burde jeg også have besøgt ham i år eller i det mindste have været hans supporter i Everest, men sådanne skønne planer tillader min økonomi desværre ikke længere.
Dagblog 20. august 2006: Bjergløb i over 4 km højde

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.