Navigation:    
Start  >  Blog 
> 23. januar 2018
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Stimuleret overforbrug af tandpasta Tirsdag, 23.01.18

I de seneste år har jeg bemærket, at når man presser tandpasta ud af tuben er det lissom, at der er mere modstand i tuben, med det resultat at tandpastaen kommer ud i en tykkere stribe end jeg husker det fra gamle dage. Hvis dette er sandt kan jeg godt undre mig over, at det er tilfældet, men i det tilfælde må der vel være en grund til det. Den mest indlysende årsag er vel, at når tandpastastriben bliver tykkere bliver forbruget af pasta jo større per centimeter man trykker ud. Men det har jeg udtænkt en løsning på, således at striben ikke skulle blive tykkere. For når pastaen først han nået børsten har jeg bemærket, at man godt kan trække pastaen ud med børsten, og derved få en stribe, der er tyndere end producenten øjensynligt gerne vil se. Men måske der er en anden årsag til den tykkere stribe. Jeg har til jul fået en ny el-tandbørste, og efter at jeg i lang tid har holdt mig på afstand af sådanne unødvendige elektriske hjælpemidler har jeg for nylig bemærket, at børstehovedet på en sådan sag er rundt og ikke aflangt, som det ellers er med de normale tandbørster. Det tyder på, at tandpastaen til el-tandbørster kun skal leveres i en klat og ikke en stribe, og til det formål vil den tykkere stribe være mere hensigtsmæssig, da man derved bedre kan levere tandpastaen i en klat når der ikke er brug for en stribe. Hvis det er det der er forklaringen, er det vel fornuftigt nok, men jeg bryder mig nu ikke om den udbredte tankegang blandt producenter om, at velkendte metoder pludselig bliver anderledes, blot fordi der er kommet et nyt (og dyrere) produkt, der (måske) kan gøre tilværelsen lettere for dem der har den nye version, men samtidig mere bøvlet for dem der har den klassiske model. Og derved tvinge folk til et unødvendigt overforbrug.

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.