Navigation:    
Start  >  Blog 
> 28. maj 2018
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Support til Gedser-Rostock Mandag, 28.05.18

I Politiken i forgårs var der en artikel om den fede mad og den usunde slik, der i stort omfang tilbydes på færgeruten fra Gedser til Rostock. Og da jeg jo altid bruger den forbindelse når jeg tager til Berlin synes jeg nu at den artikel kalder på en replik fra min side. For artiklen skriver detaljeret om den panerede skinkeschnitzel eller fiskefilet med pommes frites og bearnaise eller remoulade samt et salatblad. Fransk hotdog, to grillpølser med pommes frites, gullaschsuppe eller spaghetti med lidt bolognese. Og som en parentetisk bemærkning nævner artiklen at man i kantinen også kan købe en reje- og æggemad, en blød sandwich og en enkelt bakke salat med revet gulerod. Indtil skribenten får øje på den lækre aftenbuffet i stævnen, hvor man kan spise sig mæt i sunde og nærende madsalater, røget laks, rugbrød og hårdkogte æg, hvilket der kun er nogle få der har valgt - og som har råd til at betale "de svimlende 179 kroner, det koster at få adgang til buffeten". Hvilket (stadig ifølge skribenten) selvfølgelig er for stor en udgift for folk med almindelige indtægter, hvorimod lavtlønnede slet ikke har råd til at spise sig mæt om bord.
Selv har jeg hverken almindelige indtægter eller er lavtlønnet, men på kontanthjælp. Alligevel frekventer jeg dog gerne buffeten ved frokosttid, hvor prisen kun er 169 kr. mens indholdet stort set er det samme. For jeg har også frekventeret færgens kantine, og alt sådan noget frituremad kan også blive for usundt og kedeligt for mig. Men gullaschsuppen til 60 kr. synes jeg er helt fin, og hvis jeg ikke har råd til at gå til buffeten har jeg som regel en rulle kiks og en dåse makrel i tomat med i bagagen - det kan man komme langt med.
Skribenten ymter også, at rederiets BorderShop sælger to kilo Pingvinslik til 70 kr. og marcipanbrød til halv pris. Tre rammer sodavand til 100 kr og tre rammer bajere til 170. Det er dog ikke noget der bider på mig, for det meste Pingvinslik finder jeg for lousy, og to kilo?!!! Og hvorfor skulle jeg købe sodavand til mange år? Til gengæld plejer jeg at købe en enkelt halvkilos pose Gott & Blandat saltlakrids, for så har jeg indtil min næste Berlinertur.

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.