Navigation:    
Start  >  Blog 
> 10. juni 2020
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Byens bedste smørrebrød Onsdag, 10.06.20

Jeg har altid haft et godt øje til god dansk mad, og hvad kan være mere dansk end højtbelagt smørrebrød? Gennem tiden har jeg nydt godt smørrebrød i Domhuskælderen indtil de lukkede der, og derefter søgte jeg nye græsgange i Nyhavn hvor jeg i Nyhavns Færgekro faldt over deres fremragende sildebuffet. Jeg var dog ikke alene om at sætte pris på godt smørrebrød, og et par gange havde Erik inviteret mig til bords hos Ida Davidsen, som jo er kendt for fremragende smørrebrød. Seneste gang vi havde været hos Ida Davidsen var vi faldet i snak med et par jyder, som kunne fortælle, at efter deres mening fik man det bedste smørrebrød i en restaurant nær Christiansborg, og jeg fandt noget senere ud af at det måtte være den i Palægade, som desværre brændte i vinters og derefter lukkede. Men nu havde jeg besluttet at Erik fortjente at få en gang smørrebrød på min regning, og i går bestilte jeg således bord til to på Restaurant Schønnemann på Hauser Plads. Fire trin ned fra Hauser Plads og vi var i en ærketraditionel dansk frokostrestaurant. Jeg lavede ganske vist lidt kludder i rækkefølgen, men da der var tartelet med rejer på menukortet måtte jeg nødvendigvis have en sådan. Rejerne smagte naturligvis udmærket, det gør rejer jo altid hvis ikke de er for vandede, og det var de ikke her, tværtimod var de ganske kødfulde, og fulgt på vej af asparges og hvidvinssauce. Så hvad jeg troede bare skulle være en happer var næsten et måltid i sig selv. Nå, men jeg skulle naturligvis også have en sildemad, som jeg vel egentlig burde have begyndt med. Hele 15 forskellige slags havde Schønnemann at byde på, og derved overgik de faktisk Nyhavns Færgekro. Men jeg nøjedes bare med en kryddersild - og selv om jeg jo er en herre valgte jeg fruens udgave med crème fraîche, løg og kapers - og den sild var så god at jeg naturligvis også måtte have endnu en snaps til. Jeg sluttede frokosten af med endnu en klassiker, nemlig en med hønsesalat. Og aldrig har jeg set et stykke smørrebrød så højt belagt, og selvfølgelig var der også både asparges og bacon i anretningen. Så var vi godt nok også mætte og måtte takke nej til kaffen, men da et andet gæstepar havde forspist sig og ikke kunne klare den kransekage de havde bestilt kunne vi da godt hjælpe dem med den opgave. Og selvfølgelig var den også i højeste kvalitet, frisk og nybagt fra ovnen. Billigt var det ikke at spise hos Schønnemanns, men det var fa'me godt!
         
www.restaurantschonnemann.dk

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.