10,55 km
Løbsrekord, mænd: 1:01:?? - (navn kendes ikke)
Løbsrekord, kvinder: 1:13:?? - (navn kendes ikke)
Hurtigste dansker: ? - (navn kendes ikke)
B.T. Halvmarathon er nok det halvmarathon i Københavnsområdet der trækker flest løbere. Dette skyldes vel til dels, at løbet typisk ligger cirka tre uger før København marathon, hvorfor en del vælger at få en status på sin løbetræning ved at deltage i netop B.T. Halvmarathon. Løbet finder normalt sted på den første søndag i maj (i 2006 dog flyttet til 30. april). Løbet blev afholdt første gang i 1980, og har tidligere været kendt undet navnet Copenhagen Toms Halvmarathon, men efter at B.T. er blevet hovedsponsor har løbet fået sit nuværende navn. Løbet har endvidere adskillige gange samtidigt tjent som DM på distancen, og ruten er naturligvis også DAF-opmålt og -kontrolleret. I alt deltager omkring 4000 løbere i dette løb.
Ruten: Ruten kan inddeles i tre dele. Fra starten på Klampenborgvej foran Lyngby Storcenter løber man først en lille runde i Lyngby og kommer tilbage ad Lyngby Hovedgade efter et par km. Herefter fortsætter ruten ud gennem Sorgenfri og forbi Frederiksdal, og efter at have løbet gennem Virum vender man tilbage til Lyngby Hovedgade for at passere Lyngby Storcenter for sidste gang efter knap 13 km. Herefter går ruten nordpå, man løber gennem Lundtofte og kommer ved Nymølle ned på stisystemet omkring Mølleåen. Efter man er steget op fra Mølleådalen løber man udenom Nærum og kommer til sidst frem til målet på Rundforbi Stadion. Der er mindre bakker ved Frederiksdal, Lundtofte og op fra Mølleåen, men alligevel er det en forholdsvis hurtig rute.
Depoter og service: Løbet er uhyre velorganiseret og byder på al den service man som løber har brug for. Der er depoter med vand og saft fire steder langs ruten: ved ca. 6 km, 12 km, 15 km og 19 km samt i mål. Herudover er der en række tilbud i Rundforbihallen lige ved siden af stadion, her kan man købe sandwiches og andre forfriskninger, der er musik, sportsudstilling og andre aktiviteter, ligesom svømmehallen også står til fri afbenyttelse. Endvidere er der bad, sauna og mulighed for massage. Under løbet bringes skiftetøj fra start til mål, og efter løbet kører busser i pendulfart tilbage til Lyngby Storcenter. Til den hurtigste fjerdedel i hver aldersgruppe er der en nål fra B.T., der er en lang række lodtrækningspræmier, og efter løbet udsendes en resultatavis til alle deltagere.

Egne erfaringer:

1991: Ved halvmarathon i Holbæk tre uger forinden var jeg for første gang kommet under 1:25, og jeg havde luret på at forbedre min tid yderligere her i Lyngby. Jeg var dog samme formiddag kommet tilbage fra Kullen, hvor jeg om lørdagen både havde klatret og løbet, så der var ikke nogen rekord at hente her i Lyngby. Holbæk forblev årets bedste tid.

1992: Denne gang stillede jeg op i klubtrøjen sammen med en masse andre spartanere. Det er ikke utænkeligt at klubfølelsen var medvirkende til at jeg fik et ganske godt løb. Jeg løb de første 10 km på 38:23, skar over halvandet minut af min hidtil bedste tid, og løb således årets bedste tid her i Lyngby.

1993: Dette år var jeg i mit livs form, men da jeg lige havde løbet marathon tre uger forinden løb jeg kun med i Lyngby for det sociale med de andre spartanere. Det var en ganske god oplevelse at løbe igennem på 1:25 og stadig føle jeg havde et fysisk overskud.

2006: Efter tretten års pause vendte jeg tilbage til Lyngby for at løbe B.T. Halvmarathon igen, som et led i min fysiske forberedelse til sommerens løb i Colorado. Jeg havde ikke rigtigt fået trænet vinteren over og var først begyndt da jeg en god måned forinden havde fået tilsagn om at kunne løbe med i Colorado. Jeg var derfor endnu ikke klar til at løbe et sådant længere løb og satte derfor blot som mål at jeg kunne gennemføre uden at skulle ned og gå, hvilket også akkurat lykkedes.

2008: Jeg var egentlig kommet godt i gang med træningen, men hen over vinteren havde jeg haft en mindre knæskade som havde begrænset løbetræningen. Men deltage i dette halvmarathon skulle jeg nu alligevel, selv om jeg først valgte distancen ved eftertilmeldingen. Som første løb på asfalt dette år var jeg overrasket over at benene kunne holde hele 11 km, men herefter måtte jeg ned og gå ved næsten hver km. Ikke det løb jeg er mest stolt af.