Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 26. december 2013
 
 Uploaded 26-12-13  

Seneste nyheder:

26. december 2013 Fra blodprop til genoptagelse af mine løbeaktiviteter
  Det seneste halve år har mine løbeaktiviteter været sat kraftigt tilbage, som følge af den blodprop jeg blev ramt af i juni. Men det har trods alt ikke helt sat alle mine løbeinteresser i stå, for halvanden måned efter jeg blev udskrevet efter godt seks uges hospitalsophold begyndte jeg så småt at kæmpe mig på benene igen, omend det krævede flere tilløb før jeg første gang kunne løbe 80 meter uden pause, og det følte jeg som en stor lettelse, for nu var jeg på vej igen!
Men så nemt skulle det ikke gå, for de tre måneders inaktivitet havde reduceret min form til stort set ingenting, og samtidig havde jeg af samme årsag taget adskillige kilo på. Og vi ved jo alle hvor meget det kræver at kravle fra et så dybt hul af inaktivitet. Men jeg vidste jo godt at der kun var en vej frem, og det er at træne igen og igen, og så skulle resultaterne også begynde at vise sig henad vejen. Men min forestilling om, at når først jeg ville komme op på at løbe nogle hundrede meter ville resten gå af sig selv. Og det skal jeg hilse jer og sige, at det gør det IKKE! Jeg har måttet acceptere, at hvis man vil i gang med at løbe igen efter så lang en pause skal man kæmpe for hver en meter.
Det er nu over tre måneder siden, at jeg ved Sejerøbugten kæmpede for at kunne løbe 80 meter, og der skulle vel en halv snes forsøg til før det lykkedes - og derefter var jeg så udmattet at jeg kun kunne gentage de 80 meter en enkelt gang. Men siden er det heldigvis gået gradvist men langsomt fremad, og da jeg for fire dage siden senest var ude og løbe kunne jeg overraskende konstatere, at jeg for første gang i over et halvt år havde løbet over fem kilometer. Ganske vist langsomt, og i et tempo hvor jeg et år tidligere ville have overvejet om jeg overhovedet ville have noteret løbeturen i min kalender. Men løbet blev den nu, og jeg er godt tilfreds med at have løbet turen.
Nu drejer det sig 'bare' om at fastholde fremdriften, og ikke mindst at vise, at det ikke bare var en éngangsforteelse, omend jeg tror, at det nok ikke er tilfældet, for på de fleste løbeture har jeg været i stand til at løbe længere end gangen før. Det bliver så blot spændende om jeg kan nå det første af mine delmål, for da jeg blev udskrevet havde jeg sat mig for, at jeg inden årets udgang skulle være i stand til at løbe 10 kilometer. For så skulle næste delmål gerne være at kunne løbe Griseløbets halvmarathon ved udgangen af marts. Hvorefter jeg så skulle være i stand til at tage stilling til, om jeg vil kunne løbe et marathon næste sommer. For inden blodproppen havde min ven Paul spurgt mig om jeg havde lyst til at løbe tre marathons i den kommende sommer. Hvilket selvfølgelig ikke er muligt i denne omgang, men jeg vil være himmelhenrykt om bare jeg kan løbe ét!
Alene tanken om, måske at skulle til Australien igen næste sommer har mindet mig om den Summerholm tur, som vi løb tit og ofte forrige sommer da jeg besøgte Paul. Og hvad ville så være mere indlysende at lade den løbetur være baggrund for denne måneds galleri?
December måneds galleri:  Løb til Summerholm Heights  Tidligere nyhedsbreve:
28. november 2013 Med Converse på bjergbestigning
27. oktober 2013 Det skønne Provence
29. september 2013 Højeste bjerg i New Hampshire
28. august 2013 På vej mod et særligt marathon
27. juli 2013 En af de gamle reblederture!
26. juni 2013 Hospitalsindlagt!
18. maj 2013 Klatring i Bohuslän
30. april 2013 Strandtur i det tidlige forår
23. marts 2013 Ikke alle udendørsture går efter planen
12. marts 2013 Pause i opdateringerne på ViaAlpina
28. februar 2013 På biltur gennem Nordcalifornien
21. januar 2013 Afsked med Valle del Colorado
2012 Nyhedsbreve 2012