Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 25. maj 2014
 
 Uploaded 25-05-14  

Seneste nyheder:

25. maj 2014 Fra Mount Rushmore til Harney Peak
  Vores dage omkring de store bjerge i Rocky Mountains var nu ved at være tilendebragt, men på det seneste lod det til, at vi i stedet var begyndt at dykke ned i den amerikanske historie. Specielt efter besøget ved Little Bighorn, hvor indianerkrigene for over hundrede år siden havde sneget sig ind under huden på os. Og der var meget mere at vente fra samme skuffe, for som vi bevægede os videre østover kom vi ind i South Dakota, en stat, jeg egentlig ikke kendte for så meget, hvis ikke det var fordi, at jeg kunne læse, at denne stat blev kaldt the Mount Rushmore State.
Mount Rushmore havde jeg da hørt om før, for det var da der, at der var blevet udhugget nogle gigantiske præsidentportrætter i et af bjergene, og det kunne da være spændende nok at studere disse lidt nærmere. Dagen efter nåede vi så frem til Mount Rushmore, og spildte ikke tiden her. Selvfølgelig skulle man løse billet for at komme ind og se nærmere på disse skulpturer, men vi fandt hurtigt ud af, at billetterne var gyldige til et frit antal adgange hele dagen til monumentet. Og da vi fandt ud af, at der samme aften ville blive afholdt en højtidelighed der valgte vi at blive og booke en overnatning i byen Keystone umiddelbart nedenfor monumentet. Og inden vi gik til køjs var vi en gang mere oppe ved monumentet for at se højtideligheden.
Men Mount Rushmore var ikke det eneste, der var værd at se i South Dakota, for få miles borte fra Mount Rushmore lå Harney Peak, som faktisk var ikke bare South Dakotas og Black Hills' højeste bjerg, men det var faktisk også det højeste bjerg mellem Rocky Mountains og Pyrenæerne. Og da jeg havde læst, at der gik en vandresti op til toppen af det bjerg var det indlysende, at der måtte vi op, nu vi var i dette område.
Så South Dakota blev faktisk en ganske positiv overraskelse, på mere end en måde. Og vil du vide mere om den højtidelighed ved Mount Rushmore eller se lidt mere til Harney Peak kan jeg kun anbefale dig at klikke videre herunder!
Maj måneds galleri:  Besøg i Black Hills



  Tidligere nyhedsbreve:
28. april 2014 Besøg ved Little Bighorn
31. marts 2014 Supervulkanen Yellowstone
27. februar 2014 En forsmag på Yellowstone
27. januar 2014 Begyndelsen på en tur rundt om Yellowstone
23. januar 2014 Endnu et nyt tema blandt mine blogs
2013 Nyhedsbreve 2013.