Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 30. juni 2014
 
 Uploaded 30-06-14  

Seneste nyheder:

30. juni 2014 Nebraskas højeste punkt
  På vores lange tur rundt om Wyoming og Yellowstone National Park havde vi efterhånden været hele cirklen igennem, men efter besøget på Harney Peak i South Dakotas Black Hills var vi nu nået frem til Nebraska, som ville blive den sidste stat inden vi igen kunne vende tilbage til Colorado. Og hvad skulle vi mon lave i Nebraska? Ja, om ikke andet kunne jeg jo, traditionen tro, sætte mig til at finde ud af hvilken lokalitet, der var Nebraskas højeste punkt, for det er jo altid en god ting at have krydset endnu en stat's højeste punkt af.
Det var dog ikke helt let at finde ud af, hvilket punkt, der var Nebraskas højeste, for efter at have søgt lidt på mit generalkort over USA fandt jeg ganske vist lokaliteten, som ifølge kortet skulle hedde Panorama Point, men da jeg søgte på nettet var det stort set kun en lokalitet ved navn High Point Bison, der dukkede op. Jeg kunne dog ret hurtigt finde ud af, at der var tale om det samme sted, men hvor det lå, var dog noget mere tvivlsomt, for på mit generalkort var det kun angivet som et punkt milevidt fra den nærmeste vej på kortet. Og når jeg fandt en beskrivelse af vejen frem til stedet var det egentlig ikke vejnavne, der dukkede op, men vejnumre, såsom Road 105, Road 136 og Road 111. Og disse vejnumre var ikke rigtigt lige til at finde, så vi havde indstillet os på lidt af en jagt for at finde frem til Nebraskas højeste punkt.
At kalde det statens højeste punkt var nok også så meget sagt. Det kom jo ikke som nogen overraskelse, at alt det vi kørte igennem på vejen dertil var simpelt hen landbrugsland og derved helt anderledes end det bjergterræn vi havde kørt igennem i de forudgående dage, men at det skulle vise sig at være fladt overraskede mig så temmelig, hvor man kunne se en meterhøj bakke på kilometers afstand. Nærmeste by var en by, ved navn Kimball, som blot havde henved 2000 indbyggere, og herefter var det måske 30 miles' kørsel gennem et fladt, meget fladt og meget åbent landbrugsland, hvor vi hele tiden så en bule i landskabet forude, som vi troede kunne være dette højdepunkt. Men til sidst stødte vi på et skilt, der afgjorde sagen.

Juni måneds galleri:  High Point Bison



  Tidligere nyhedsbreve:
25. maj 2014 Fra Mount Rushmore til Harney Peak
28. april 2014 Besøg ved Little Bighorn
31. marts 2014 Supervulkanen Yellowstone
27. februar 2014 En forsmag på Yellowstone
27. januar 2014 Begyndelsen på en tur rundt om Yellowstone
23. januar 2014 Endnu et nyt tema blandt mine blogs
2013 Nyhedsbreve 2013.