Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 12. maj 2015
 
 Uploaded 12-05-15  

Seneste nyheder:

12. maj 2015 En ukompliceret vandretur til Dalsland
  Nu er det blevet forår, og dermed er lysterne også kommet op i mig igen for at lave en god vandretur i det svenske. Ganske vist er det længe siden at jeg har lavet en sådan, men her i efteråret foretog jeg faktisk den første overnatningstur med telt da jeg tog på en tur til Gribskov. Det var så ikke nogen særlig lang tur, men den inspirerede mig allerede dengang til at lave noget mere.
Og hvad skulle det 'noget mere' så i givet fald være? Ja, turen i Gribskov var jo egentlig ganske ukompliceret, så det kunne egentlig godt være lidt mere fra samme skuffe. Men blot at gå en længere tur i det danske landskab ville trods alt ikke være særlig inspirerende, for det her med flerdages vandreture har næsten altid fundet sted i Sverige hvor der både en masser af plads og ikke særlig mange andre gæstende vandrere.
Så jeg kiggede lidt tilbage til nogle af de mange flerdages vandreture jeg tidligere har lavet i Sverige, og søgte efter ukomplicerede vandreture, så vidt muligt på skovveje og uden for meget sump. Og specielt kiggede jeg på Dalsland, hvor der jo er store vidder samtidig med, at det ikke så ofte bliver besøgt af vandrere. Glaskogen kunne også være en mulighed, men det er nok ikke det rette tidspunkt at lave sådan en tur på, med min begrænsede mobilitet i betragtning.
Så til sidst slog jeg ned på en femdagestur, som nærmest var en introduktion til Dalsland og hvor sumpen var begrænset til en halv snes kilometer. Men det viste sig ved nærmere studium af kortet, at det område kunne omgås over en skovsti, så en tilsvarende tur til denne ville adgangsmæssigt ikke være så fjern fra Gribskov.
Jeg ved dog endnu ikke, om denne variant bliver gennemført i nærmere fremtid, men her i dette galleri har jeg dog valgt at focusere på den oprindelige tur, som jeg gennemførte sammen med Allan i 2004.
Maj måneds galleri:  Mod Mellerud  Tidligere nyhedsbreve:
26. april 2015 Hvad Basel også kan byde på
28. marts 2015 På jagt efter en rundtur i Hareskoven
28. februar 2015 En løbetur i Geelskov
31. januar 2015 Fældning af Eriks største træ
2014 Nyhedsbreve 2014.