Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 21. august 2017
 
 Uploaded 21-08-17  

Seneste nyheder:

21. august 2017 I de gamle arkiver
  Med de sædvanlige vanskeligheder med at finde et passende emne for denne måneds galleri, dels på grund af min i dag begrænsede mobilitet (selv om jeg fornemmer at det gradvist går bedre), og dels i irritation over at mine mange tidligere og mere spændende ture ikke kan bruges til et galleri her på siden, idet de gode billeder kun findes analogt og jeg ikke har muligheder for at digitalisere dem, da tog jeg fat på at lave et nyt afsnit af min bjergtur til Wallis i 2004.
Jeg havde jo i tidligere gallerier beskrevet hvorledes jeg sammen med Jacob Klaris først havde besteget Corne de Sorebois og Bouquetins, og tidligere beskrevet bestigningen af Bishorn - men så så det ud til at der ikke var mere. Kunne det mon passe? For der var tilsyneladende ikke flere bjerge jeg havde besteget på den sommertur - eller hvad? Kunne det tænkes at jeg havde glemt et bjerg i min store oversigt?
Jeg checkede min gamle turdagbog som jeg ikke havde skrevet i i årevis, men den havde jeg ikke skrevet i siden forrige årtusind. Og den weblog som overtog den funktion fra år 2000 havde jeg uvist af hvilken årsag ikke skrevet noget i fra min sommertur 2004. Men noget havde jeg da lavet, for jeg havde trods alt en håndfuld billeder fra efter Bishorn-turen.
Så jeg måtte studere disse billeder lidt nærmere, da jeg ikke havde nogen som helst indikation af, hvor de billeder var fra - og dog! For ligesom jeg havde lavet et register over de billeder jeg havde taget med mine spejlreflexkameraer siden 1980 havde jeg også lavet et register over alle mine digitale billeder jeg havde taget siden 2003. Og selv om det register var digitalt var det ikke forsvundet ved det computernedbrud jeg havde få år senere.
Jeg kunne så i registret læse mig frem til, at jeg havde været i den vestligste del af Wallis på det tidspunkt og havde overnattet på Cabane de Valsorey. Så jeg kunne regne ud, at jeg måtte have gjort et forsøg på en bestigning af Combin de Valsorey. Hvilket var ganske plausibelt, da det var (og stadig er) en af de få 4000'ere i Alperne som jeg endnu ikke havde besteget. Men hvorfor havde jeg så ikke nogle billeder fra den bestigning? Dette galleri forsøger derfor at give en forklaring på dette misforhold.
August måneds galleri: Vest for Grand Combin  Tidligere nyhedsbreve:
26. juli 2017 Introduktion til London
30. juni 2017 Endnu en tur fra Kite Lake
23. maj 2017 Vejen mod Amerika's ultimative løbemæssige udfordring
24. april 2017 Mere end blot et vadested
20. april 2017 ViaAlpina i suspense
27. marts 2017 En lille bonustop i Iran
24. februar 2017 USA's nyvalgte præsident inspirerer til månedens galleri
24. januar 2017 Gallerierne får en chance mere
2016 Nyhedsbreve 2016.