Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 24. januar 2018
 
 Uploaded 24-01-18  

Seneste nyheder:

24. januar 2018 Et nærmere kig på Yellowstones varme kilder
  For nogle år siden har jeg her på siden bragt et galleri med billeder fra de dage i 2011, hvor jeg sammen med min rejsekammerat Erik besøgte Yellowstone Nationalpark i Wyoming. Men allerede dengang vurderede jeg, at det ikke rigtig var nok at gennemgå tre dages oplevelser på blot et enkelt galleris begrænsede plads.
Resultatet heraf var, at jeg eftertrykkeligt brød grænsen for hvor mange billeder jeg kunne bringe i et galleri. Som udgangspunkt plejer jeg at regne med, at der gerne skal 16 billeder til for at kreere et veldækkende galleri, men med galleriet Endelig Yellowstone nåede jeg helt op på 37 billeder - og syntes stadig at det var for lidt.
Når det nu skulle være, så var det egentlig ganske praktisk, at jeg uheldigvis blev ramt af blodproppen i 2013 og ikke længere havde fysisk mulighed for at lave tilsvarende ture. Ligesom de heraf følgende økonomiske begrænsninger ikke længere gjorde det økonomisk muligt for mig at lave tilsvarende ture igen, selv hvis min krop viste sig i stand til det.
Jeg har derfor taget fat i det princip, jeg lancerede i 2003 og igen brugte i 2005, hvor jeg havde taget fat i de fire tilstandsformer, som noget kunne findes i. Dengang lavede jeg gallerier om ild og is, og egentlig var det vel tanken, at jeg på et tidspunkt skulle have lavet tilsvarende gallerier om de to andre tilstandsformer jord og luft - men det blev aldrig til noget på det tidspunkt.
Med det udgangspunkt har jeg så tænkt, at jeg kunne lave et galleri om vand, men det ville blive lidt for besværligt at kigge mine tusindvis af billeder igennem for at finde mine bedste billeder om vand. Og derudover var jeg overbevist om, at jeg alligevel havde de bedste billeder på dias, som derfor ikke var tilgængelige i digitalt format.
Men emnet om varme kilder gav et begrænset emne, som i forvejen var underprioriteret i mine øvrige gallerier, og derudover gav dette emne mig en mulighed for at dykke ned i min righoldige samling af billeder fra Yellowstone, som er et af de få steder med varme kilder jeg også har besøgt. Så det giver mig mulighed for at bringe yderligere 26 billeder fra Yellowstone.
Det kan ikke afvises at der på et senere tidspunkt kan komme endnu flere billeder fra Yellowstone, faktisk blev den første dag i Yellowstone den første, hvor jeg tog over 100 billeder med mit digitalkamera, og jeg derfor måtte finde på nye serienumre til mine billeder, da jeg ikke havde forestillet mig at jeg ville tage mere end hundrede billeder på en dag.
Så tag igen med mig til den skønne Yellowstone Nationalpark og dyk med mig ned til dens svovldunstende varme kilder.
Januar måneds galleri: Varme kilder  Tidligere nyhedsbreve:
26. december 2017 Dengang jeg kunne løbe op ad bjergene
25. november 2017 Mit hidtil eneste besøg ved Baltoro - som nok også bliver det sidste
19. oktober 2017 Folkeafstemning om catalansk løsrivelse
26. september 2017 Udforskning af tunnellen ved Yarongmulu
21. august 2017 I de gamle arkiver
26. juli 2017 Introduktion til London
30. juni 2017 Endnu en tur fra Kite Lake
23. maj 2017 Vejen mod Amerika's ultimative løbemæssige udfordring
24. april 2017 Mere end blot et vadested
20. april 2017 ViaAlpina i suspense
27. marts 2017 En lille bonustop i Iran
24. februar 2017 USA's nyvalgte præsident inspirerer til månedens galleri
24. januar 2017 Gallerierne får en chance mere
2016 Nyhedsbreve 2016.