Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 24. februar 2018
 
 Uploaded 24-02-18  

Seneste nyheder:

24. februar 2018 Mulighedernes land
  For det meste plejer det at være lidt af en udfordring at udvælge temaet for disse månedlige gallerier, specielt i vintermånederne, hvor jeg af naturlige årsager aldrig har lavet de store udendørs aktiviteter, specielt efter jeg i 2003 gik over til digitale fotos. Ikke at der direkte er nogle problemer med det, men det var sammenfaldende med at jeg droslede ned på mine udendørs aktiviteter, og analoge billeder har jeg længe ikke kunnet benytte mig af her i denne digitale tidsalder.
Men for netop denne måned var det temmelig indlysende hvad jeg skulle beskæftige mig med i dette galleri, for denne måned var det 20 år siden, at jeg for første gang besøgte USA, et besøg, der efterfølgende kastede mange flere ture fra sig.
Dette første besøg udsprang af et længe næret ønske om at besøge USA, hvor jeg vidste at der var mange naturmæssige oplevelser der ventede mig, men jeg havde allerede på det tidspunkt ikke råd til at lave den stortur til USA, som jeg mente ville være nødvendig for at forsvare den lange rejse dertil.
En invitation afgjorde dilemmaet, for i midten af 90'erne havde jeg efterhånden indset, at det med piger aldrig rigtigt havde været noget for mig, og jeg var begyndt at hænge ud på Mens Bar i det centrale København. Her mødte jeg en fyr fra New York, som jeg faldt i snak med, og inden aftenen var forbi havde han inviteret mig til New York så jeg kunne få et førstehåndsindtryk af USA, jeg skulle bare selv komme til New York, så ville han tage sig af overnatningen. Men havde jeg råd til at tage til New York? Jeg syntes mine mange lange togrejser til de schweiziske Alper var dyr nok, og for at komme til New York hed det flere timer med fly.
Få måneder efter fik jeg dog et tilbud, som jeg ikke kunne sige ned til. Min kammerat Lars Gundersen, som i dag driver rejsebureauet Kipling Travel, havde allerede dengang en finger nede i rejsebranchen, og han kunne fortælle mig, at Delta Airlines, som blandt andet havde en daglig afgang fra København til New York, ville stoppe med at flyve på København med udgangen af februar 1998, og i den sidste periode solgte billetterne til spotpris.
Så jeg fik en billig billet til New York, og med gratis overnatning der blev det en ganske billig tur. Og om jeg syntes om New York og USA? Ja, det gjorde jeg, og det kaldte blot på mere. Specielt fordi jeg på denne første tur til USA kun havde set storbyen New York og ikke noget til den storslåede natur, som USA nok mere er kendt for. Til gengæld fik jeg masser af inspiration til livet som bøsse, og efterfølgende fik jeg på mange ture stiftet masser af bekendtskab med begge dele.
På nuværende tidspunkt har jeg besøgt USA 18 gange, hvilket næsten svarer til en rejse om året, og derfor har jeg med dette galleri udvalgt et billede fra hver af disse atten ture, med link videre til de separate gallerier, hvor det har været givtigt nok at oprette disse.
Undervejs er det efter en halv snes års arbejde med at søge kontaktpersoner i USA endelig i 2015 lykkedes mig at blive medlem af Delta Brotherhood International, hvilket jeg havde arbejdet på siden 2005. Og som medlem der er jeg så nærmest selvskrevet til at deltage i de årlige camps der.
Og hvor økonomien i dag gør det næsten umuligt for mig at rejse rundt mellem USAs mange nationalparker, sådan som jeg kunne før, har jeg heldigvis mødt så mange fyre gennem årene, at jeg ofte kan overnatte gratis hos dem. Og med mit venskab med John i New Jersey har jeg en sikker havn når jeg hvert år tager til Delta.
Så tag med mig til USA - Land of possibilities!
Februar måneds galleri: 20 år som gæst i USA  Tidligere nyhedsbreve:
24. januar 2018 Et nærmere kig på Yellowstones varme kilder
2017 Nyhedsbreve 2017.