Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 18. maj 2018
 
 Uploaded 18-05-18  

Seneste nyheder:

18. maj 2018 Waterloo i Värmland
  Tilbage i 2009 var jeg rigtig godt gående med at genindføre vandreture som mine større udendørs ture, da jeg jo ikke rigtigt længere havde mulighed for at lave bjergture og bestigninger som i tidligere tider. Og derved forsøgte at genindføre de lange vandreture jeg havde foretaget i Lappland i begyndelsen af 80'erne.
Derved havde jeg også bemærket, at vandring i det sydlige Sverige ikke bød på de samme oplevelser som turene i Lappland, for der manglede simpelt hen noget spændende at se på, for hvis man har set en svensk skov har man i princippet set dem alle. For fælles for alle disse ture var, at der ikke var nogen udsigt til buler i landskabet. Det var jo derfor, at jeg i sin tid havde lavet mine planer om at vandre på langs af Sverige, men så længe jeg var i den sydlige halvdel var jeg jo tvunget til at tage mig til takke med det bedste landskab jeg kunne finde.
Samtidig betød disse ture, hvor jeg gradvist kom længere og længere nordpå, at turenes udstrækning blev længere. Dels fordi det efterhånden tog en hel dag at komme frem til udgangspunktet, og tilsvarende en anden hel dag for at komme hjem igen. Og dels blev der jo større afstand mellem byer og landeveje med busforbindelser, så også af den grund blev det også længere ture i takt med at jeg bevægede mig nordpå.
Men foreløbig hang jeg jo med at måtte nøjes med at lave ture i den sydlige halvdel af Sverige, og så var det jo godt at jeg, qua mine mange ture i Alperne, havde vænnet mig til at gå disse ture i mit efterhånden righoldige udvalg af tights. For godt nok var det jo sjældent at de var varme nok til gå i når jeg kom op i de snedækkede områder, hvilket jeg ellers som regel gjorde når jeg var i Alperne. Men mine tights var såmænd gode nok i de lav- og mellemalpine områder.
Det princip overførte jeg så til disse flerdages vandreture i Sverige. At gå mine vandreture i tights betød jo også, at der kom lidt mere liv og farver på både mine indtryk og mine billeder fra turene, for tights jo hverken vejer eller fylder specielt meget, og derfor kunne jeg uden problemer som regel tage flere par med i rygsækken.
På denne femdages vandretur i Värmland i slutningen af maj 2009 havde jeg taget fem par med, således at jeg havde et par til hver dag, både korte og lange, således at jeg til hver dag kunne vælge det par der passede til dagen, alt efter hvor varmt det så ud til at blive. Et af de par jeg havde med på denne tur var et par gamle tights jeg havde købt af Morten Overgaard fra bjergklubben, og de viste tydelige tegn på tidligere års nærkontakt med klippen.
Jeg kunne således være i tvivl om de kunne holde til en hel dags vandring i de svenske skove, men det måtte så komme an på en prøve. For her i Värmland ville jeg jo have flere par at skifte med hvis det skulle blive nødvendigt.
Så følg med i disse Grivel tights' Waterloo i Värmland!
Maj måneds galleri: Sidste tur med Grivel  Tidligere nyhedsbreve:
12. april 2018 En skovtur i Grunewald
3. april 2018 De første 100 bjergbestigninger
15. marts 2018 Tilbageblik på Lappland
24. februar 2018 Mulighedernes land
24. januar 2018 Et nærmere kig på Yellowstones varme kilder
2017 Nyhedsbreve 2017.