Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 28. oktober 2018
 
 Uploaded 28-10-18  

Seneste nyheder:

28. oktober 2018 En fjorten år gammel bjergtur
  Endnu en gang er jeg dykket ned i arkivet over de få bjergture, der endnu ikke har fundet vej til galleriet her, nedtrykt over at jeg ikke er i stand at bringe billeder fra de mange og mere spændende bjergture jeg foretog i min bjergbestigningsmæssige storhedstid før årtusindskiftet. For på det tidspunkt tog jeg jo 'kun' dias, og selv om billedkvaliteten her er langt bedre end hvad mit digitalkamera kan producere kan jeg altså ikke smække dias op på en computer.
Jeg har dog fundet frem til en enkelt tur, som slet ikke har medført billeder her på ViaAlpina, og jeg skulle grave rigtig dybt for at finde denne tur, specielt fordi jeg jo stadig tilstæber at få månedens galleri til at passe med det tidspunkt hvor jeg uploader galleriet - og oktober er jo ikke en af mine mest brugte måneder for ture, specielt ikke efter årtusindskiftet.
Månedens galleri går tilbage til 2004, hvor jeg måske foretog min eneste halvkommercielle tur i nyere tid, da jeg gennem en af mine fjernere bekendte havde fået til opgave at tage ham og nogle arbejdskammerater på en bjergtur og hive dem op på et bjerg.
I 2004 var jeg allerede begyndt at trappe ned på mine bjergmæssige aktiviteter, men tog dog stadig fortrinsvis på ture i sne og is. Tidspunktet var dog givet på forhånd, da det skulle være i oktober, hvor de havde mulighed for at tage nogle dages sammenhængende ferie. Og oktober er jo ikke optimalt for bjergbestigning for folk, der ikke er vant til at gå i bjergene.
Så det kunne naturligvis ikke blive Vestalperne, hvor jeg ellers stort set altid havde lavet mine bjergture, da sneen var på vej og ville gøre enhver opstigning gennem blokmark temmelig udfordrende. Så det ville blive Østalperne, og jeg havde tænkt på Berchtesgaden-området da vi skulle køre derned i bil. Men vejrudsigten spåede dårligt vejr i de dage, så det endte med at jeg med kort varsel forlagde turen til Karwendel. Selv om jeg aldrig før havde været det sted hvor vi endte med at tage hen.
Oktober måneds galleri: En weekend i Karwendel  Tidligere nyhedsbreve:
29. september 2018 Caribien uden brydning
15. september 2018 Løb op på et 4299 meter højt bjerg
25. juli 2018 Bondagens mulige glæder
23. juni 2018 Under stadig konstruktion
18. maj 2018 Waterloo i Värmland
12. april 2018 En skovtur i Grunewald
3. april 2018 De første 100 bjergbestigninger
15. marts 2018 Tilbageblik på Lappland
24. februar 2018 Mulighedernes land
24. januar 2018 Et nærmere kig på Yellowstones varme kilder
2017 Nyhedsbreve 2017.