Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 9. maj 2019
 
 Uploaded 09-05-2019  

Seneste nyheder:

9. maj 2019 Mercedario-turen nu tredelt
  Med tiden er det gået op for mig, at jeg nok ikke kommer til at lave de store ekspeditioner mere - lige på nær de flerugersture til USAs store naturparker, som jeg tidligere har lavet sammen med Erik Storm, og som jeg ikke kan afvise ville kunne ske igen på et senere tidspunkt hvis økonomien måtte tillade det. Derfor har det længe generet mig, at jeg tidligere har koncentreret sådanne lange og spændende ture på blot et enkelt galleri eller måske to. Hvilket naturligt nok har medført et ønske om at gøre dette retrospektivt.
De fleste af mine tidligere ekspeditioner blev lavet på et tidspunkt, hvor alt mit billedmateriale ligger på lysbilleder, hvilket jeg som tidligere nævnt ikke har mulighed for at digitalisere på nuværende tidspunkt, men der er dog enkelte ture af ekspeditionsmæssig karakter, som jeg foretog på et tidspunkt hvor jeg havde anskaffet mig et digitalt kamera. En af disse ture er turen til Mercedario og Ramada-bjergene i Argentina, som jeg foretog i 2010.
Denne tur var fra starten delt i to dele, og dette fordi der simpelt hen var for mange billeder til denne tur. Således blev det at første del udelukkende beskæftigede sig med indmarchen til og etablering af base camp i Ramada-bjergene, mens anden del omhandlede dels et noget forkølet bestigningsforsøg af Mercedario og dels udmarchen fra base camp tilbage til civilisationen.
Men denne anden del var lige lovlig meget komprimeret, og efter det så ud til, at jeg nok ikke ville kunne lave ture i samme kaliber fremover opstod der snart en interesse for i stedet at dele denne tur i tre, således at første del kunne forblive uændret frem til etablering af basecampen mens der kunne komme en ny anden del med focus på Mercedario og aktiviteterne over for basecampen samt en ny tredje del med udmarchen til civilisationen og hvad der ellers kom bagefter.
Denne anden del med focus på Mercedario kom tilbage i januar 2013 og var vel egentlig blot en redigeret udgave af den gamle anden del - men nu er den tredje del blevet vakt til live igen og vil således være at finde som denne måneds galleri. Hvilket for såvidt er ganske udmærket - omend jeg stadig mener at jeg er gået lige vel let hen over de sidste dage i Sydamerika, i og med at de sidste dage i San Juan og efterfølgende i Mendoza kun er beskrevet med et enkelt billede, ligesom der slet ikke er nogle billeder fra Chile bagefter.
Så det kan da være, at der på et tidspunkt kommer et fjerde afsnit med focus på de gode afsluttende dage i Argentina plus hvad der efterfølgende skete i Chile. Dette vil dog kun tiden vide på nuværende tidspunkt.
Maj måneds galleri: Ud på hesteryg  Tidligere nyhedsbreve:
19. april 2019 Til Smokeout som ikke-ryger
12. marts 2019 Når gammelt bliver til nyt
17. februar 2019 Hvad brydning også kan føre til
16. januar 2019 På stranden med en dejlig fyr
6. januar 2019 Første nye engelske sider siden 2011
2018 Nyhedsbreve 2018.