Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 15. juni 2019
 
 Uploaded 15-06-2019  

Seneste nyheder:

15. juni 2019 En omvendt vandretur
  Det er snart længe siden at jeg har foretaget en rigtig god gammeldags vandretur i den svenske, og da jeg netop har afholdt min fødselsdag kom jeg til at tænke på den vandretur i Värmland, som jeg på denne dag for otte år siden gennemførte som en del af min lange planlagte vandretur op på langs af Sverige.
Jeg var nu nået frem til Torsby, og da jeg i sin tid skulle hjem derfra havde jeg benyttet mig af muligheden for at tage et fly hjemover via Arlanda, og det fik jeg faktisk også mulighed for ved denne tur. Idet næste lokalitet oppe i Sverige var ved Klarälven, og da den eneste flyveplads ved Klarälven var ved Hagfors, som ikke ligefrem var i den retning som jeg havde tænkt mig at vandre videre ad måtte jeg vende tilbage til bussen for at komme hjem derfra.
Hovedvej 62 fulgte Klarälven op gennem Värmland, så det stod klart at jeg på denne etape måtte benytte mig af bussen - i hvert fald altså når jeg skulle hjem. Men der var meget dårlig busforbindelse hjemover, så det så ikke ud til at jeg kunne slutte denne etape i Klarälvsdalen som jeg havde tiltænkt det. Med mindre altså at jeg vendte denne etape om, således at jeg i stedet kunne vandre fra Klarälven til Torsby.
Der var selvfølgelig ikke flere busser op gennem Klarälvsdalen end ned gennem dalen, men der var en aftenbus, som jeg lige netop kunne nå med en tidlig afgang fra Københavns Hovedbanegård med togskift i Kil. Så derfor blev det at jeg ville tage denne forbindelse op gennem Sverige og vandreturen i sydlig retning, således at jeg kunne slutte etapen i Torsby og flyve hjem derfra.
Det ville samtidig give mig den fordel at jeg ville have vindskydds på den sidste del af turen nærmest Torsby. Da Allan jo ikke var meget for at tage på vandretur så langt oppe i Sverige stod det mig også klart at denne tur ville blive en solotur, hvilket også betød at der ikke ville være nogen at dele fælledudstyret med, og oppakningen derfor ville blive tungere. Men her var vejret med mig, for den svenske vejrudsigt forudså klart og solrigt vejr i de første dage, så derfor ville det ikke være noget problem at nøjes med alene inderteltet til mine første lejrpladser - og derefter kunne jeg benytte mig af de vindskydds der var nærmere Torsby.
Derfor blev det en forholdsvis let rygsæk jeg startede ud med fra Ransby, som var den landsby jeg havde planlagt at starte denne tur fra, for den by lå lige ved starten af Nordvärmlandsleden, som ville bringe mig op på toppen af Branäsberget - og dermed var denne etape jo skudt godt i gang. Så månedens galleri er den første vandredag på denne tur.
Juni måneds galleri: Fødselsdag på Branäsberget  Tidligere nyhedsbreve:
9. maj 2019 Mercedario-turen nu tredelt
19. april 2019 Til Smokeout som ikke-ryger
12. marts 2019 Når gammelt bliver til nyt
17. februar 2019 Hvad brydning også kan føre til
16. januar 2019 På stranden med en dejlig fyr
6. januar 2019 Første nye engelske sider siden 2011
2018 Nyhedsbreve 2018.