Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 8. januar 2020
 
 Uploaded 08-01-2020  

Seneste nyheder:

8. januar 2020 Australien brænder!
  I den seneste tid har der været udbredte naturbrande i Australien, så udbredte at de på nuværende tidspunkt dækker et område, der er 20% større end hele Danmarks areal. Heldigvis er det kun 20-25 personer der har mistet livet ved disse brande, men man antager at omkring en halv milliard dyr er gået til ved brandene, ligesom det nærmer sig totusind huse, der derved er brændt ned til grunden. Og enkelte landsbyer er derved også blevet udraderet fra Jordens overflade.
Denne situation har også givet andre udfordringer for den australske premierminister, for trods de store ødelæggelser benægter han fortsat hårdnakket, at dette ikke har spor med den globale opvarmning at gøre, til trods for at Australien i de seneste år har oplevet en række klimamæsige rekorder. Eksempelvis skulle samtlige Austaliens delstater have oplevet nye varmerekorder, og sidste år skete det for første gang i Australiens historie, at samtlige delstater oplevede maksimumtemperaturer på over 40 grader på det samme år.
Men som vi alt for meget ser det, viser det sig at ussel mammon vejer tungere i politikeres bevæggrunde end vigtigheden af at sikre at vi stadig har en klode at leve på. For en stor del af Australiens energiproduktion består af svinende kul, og landet producerer på meget kul at det kan sælge kul til andre energihungrende nationer, lande som heller ikke finder det særlig vigtigt at bevare vores unikke klode for de kommende generationer. For Australiens store eksport af kul skæpper jo godt i deres kasse.
Min umiddelbare tanke var, at denne situation helt klart ville være grund nok til at omtale det i en af mine blogs. Men Australiens manglende bekymring om den globale opvarmning og deres store kulproduktion fik mig til at tænke på, at jeg jo havde et billede af et australsk godstog, der kører kul fra indlandet ud til kysten. Men det var jo kun en af mange oplevelser jeg havde da jeg besøgte Australien i 2012, så derfor var springet til at omtale det i et galleri ikke særlig stort.
Rent faktisk har jeg også brugt det billede i et andet galleri, fra dengang jeg havde et galleri om en løbetur langs jernbanen nedenfor Pauls grund, hvor vi forsøgte at finde station Yarongmulu, men jeg havde slet ikke brugt billeder fra de mange andre situationer, hvor jeg havde hjulpet Paul i og omkring hans have, end ikke billeder fra den spændende situation hvor jeg havde hevet våddragten frem og måtte dykke ned i hans regnvandsreservoir for at rense indløbet til hans vandpumpe.
Men det retter jeg bod på nu. For ud over billeder fra løbeturen omkring Yarongmulu og vandgangen i Pauls ferskvandsreservoir har jeg også billeder fra min introduktion til Pauls five o'clock, gravning af dræn på grunden, lugning af baghaven og vedligeholdelse af hans guldfiskedam.
Januar måneds galleri: Anga Simbari



  Tidligere nyhedsbreve:
13. december 2019 Overblik over mine vintertights
9. november 2019 Converse viser vejen
20. oktober 2019 En kødelig vandretur
24. september 2019 Kungsleden fra syd
20. august 2019 Starten på en odyssé gennem Alperne
26. juli 2019 På opdagelsesrejse i Danmark
15. juni 2019 En omvendt vandretur
9. maj 2019 Mercedario-turen nu tredelt
19. april 2019 Til Smokeout som ikke-ryger
12. marts 2019 Når gammelt bliver til nyt
17. februar 2019 Hvad brydning også kan føre til
16. januar 2019 På stranden med en dejlig fyr
6. januar 2019 Første nye engelske sider siden 2011
2018 Nyhedsbreve 2018.