Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 14. oktober 2020
 
 Uploaded 14-10-2020  

Seneste nyheder:

14. oktober 2020 Bestigning af den første 4000'er med Jacob Klaris
  I august 1991 havde jeg besteget Lagginhorn i Saastal for første gang, og det blev den første - og vel eneste - gang jeg havde besteget en 4000-meter top i Alperne som dagtur fra dalen.
Det havde været en særlig udfordring, for hvis det skulle lade sig gøre havde jeg vurderet at jeg måtte holde min oppakning på et lavere niveau end normalt, så en tidlig morgen bevæbnede jeg mig med en windbreaker og en marsbar, og iført løbesko begyndte jeg at stige opad fra Saas Grund i skarpt trav.
Jeg havde haft en ambition om at nå toppen på mindre end fire timer fra dalen, samme tid som guidebogen angav for opstigningen fra hytten, og med et minuts margen lykkedes det mig at opfylde min målsætning. Og fra toppen kunne jeg så nyde udsigten - det var på en måde lidt bizart at sidde deroppe kun iført en superundertrøje, et par shorts og løbesko, mens det hold jeg delte toppen med, en guide med to klienter, var i fuld alpin udrustning.
Det var dog ikke uden omkostninger at jeg havde foretaget denne bestigning i et rekordtempo, for blandt de mange ting i min normale udrudstning jeg havde måttet skære væk var mit kamera, som jeg ellers altid havde med på min bjergtur. Og det betød, at Lagginhorn i mange år var det eneste bjerg, jeg ikke havde bestigningsbilleder fra. Hvilket var specielt irriterende, da Lagginhorn jo var den eneste 4000'er, som jeg ikke havde billeder fra af bestigningen.
Det holdt så i tolv år, men i 2003 tog jeg på turné i Alperne med Jacob Klaris-Jensen, og ved den lejlighed blev Lagginhorn den første alpine 4000'er jeg besteg med ham. Ganske vist havde vi nu valgt Weissmieshütten som udgangspunkt og ikke Saas Grund, ligesom vi ikke brugte fire timer på bestigningen men fem. Men det lykkedes mig trods alt at gennemføre min anden bestigning af dette bjerg.
Og det er denne anden bestigning, som jeg har udvalgt til at udgøre galleriet for denne måned.
Oktober måneds galleri: Anden bestigning af Lagginhorn



  Tidligere nyhedsbreve:
9. september 2020 Seks år i bondage
18. august 2020 Til Florida for at bryde
6. juli 2020 En hemmelig tur til Topalihütte
11. juni 2020 Sidste chance for vandring inden knæoperationen
4. maj 2020 Længsel efter Midtsverige
6. april 2020 Tidligt spor af Global Warming
6. marts 2020 Chicago: Porten til prærien
8. februar 2020 Inden sneen smelter
8. januar 2020 Australien brænder!
2019 Nyhedsbreve 2019.