Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 6. februar 2021
 
 Uploaded 06-02-2021  

Seneste nyheder:

6. februar 2021 Wallis, et bjergområde, som jeg altid vender tilbage til
  I de seneste halvandet år har jeg fra tid til anden foretaget et tilbageblik på en af mine lange sommer-bjergture til Alperne, nærmere bestemt turen fra sommeren 2003, som var den første længere tur jeg foretog med Jacob Klaris-Jensen. Og med disse tilbageblik har vi set billeder fra Bielerspitze, Hintere Jamspitze og Dreiländerspitze i Østrig samt været en tur op på Konkordiaplatz og vende.
Efterfølgende har vi fortsat turen i Wallis, hvor jeg med galleriet for oktober 2020 fik hevet Jacob op på Lagginhorn, som blev hans første firetusinder. Dagen efter havde det egentlig været hensigten at vi ville have besteget Weissmies, således at vi kunne have fået besteget to firetusindere på blot to dage.
Det blev dog ikke til noget med at bestige Weissmies også, for selv om det havde været en overraskende succesfuld tur, omend det godt nok havde været en genbestigning af den rute på Lagginhorn, som jeg havde løbet op over tolv år forinden, havde jeg ikke det samme overskud her i 2003. Alligevel lykkedes det mig at komme op til toppen, hvilket også var i kraft af den gode oplevelse det var at være på bjergtur med Jacob.
Men hvis Weissmies ikke kunne blive til noget kunne vi i stedet prøve at bestige Jegihorn, som nærmest er at betragte som en udløber af Fletschhorns sydvestgrat. Selv om Jegihorn mere er et klippebjerg og ikke et bjerg med sne og is, som jo ellers er det terræn jeg foretrækker at bestige bjerge i, så udviklede bjerget sig fra at være et underordnet og anonymt bjerg til at give et overraskende positivt indtryk i takt med at vi steg op ad bjerget, hvilket vel nok også skyldtes at det var usædvanlig flot vejr med stort set ingen vind. Tilmed kunne vi nyde oplevelsen at have hele bjerget for os selv, da der den dag ikke var andre end os, der havde besluttet sig for at bestige Jegihorn.
Så på disse dage viste Wallis sig fra sin bedste side og gjorde det samtidigt klart for Jacob, hvorfor Wallis er et bjergområde, som jeg evig og altid vender tilbage til.
Februar måneds galleri: Let toptur på Jegihorn  Tidligere nyhedsbreve:
22. januar 2021 Spotlight på endnu et par Converses
2020 Nyhedsbreve 2020.