Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 4. april 2021
 
 Uploaded 04-04-2021  

Seneste nyheder:

4. april 2021 Vagtposter ved indgangen til Wallis
  I det forgangne halvandet år har jeg drypvist bragt gallerier fra en fire-ugers tur til Alperne sammen med Jacob Klaris-Jensen i 2003, som var den første sommerferietur til Alperne hvor jeg havde taget et digitalt kamera med, da jeg havde fået mulighed for at købe et sådant gennem min arbejdsplads i Vallensbæk kommune.
Denne tur har jo medført mange separate gallerier: Bielerspitze og Hinter Jamspitze i Østrig, Konkordiaplatz i Berner Alpen samt Lagginhorn og Jegihorn i Walliser Alpen, og jeg er efterhånden så småt ved at nærme mig slutningen - men er dog ikke endnu helt færdig endnu. Her i denne måned lægger jeg et galleri mere ud, og det er denne gang med billeder fra Pierre Avoi, der er det bjerg, som jeg altid har kigget op på med længsel når jeg har kørt med toget op gennem den schweiziske Rhonedal.
Denne fire-ugers tur med Jacob var planlagt til at jeg skulle vise ham forskellige steder i Alperne, som jeg havde gode erfaringer med, mens det ikke ville gøre noget hvis der også var nye områder på programmet, hvilket der også ville være mulighed for med bestigningen af Pierre Avoi. Men samtidig skulle vi også gøre brug af forskellige steder der kunne danne basis for de enkelte ture. Således blev turen til Bielerspitze foretaget med udgangspunkt i et bjerghotel mens vi på de efterfølgende ture brugte en kombination af en campingplads og nogle af de allestedsnærværende bjerghytter.
Vi kunne også have lejet en ferielejlighed, men det gjorde vi ikke på denne tur. Dog ville en logisk udvidelse være basis i en bivuakplads, og netop bestigning af et bjerg med udgangspunkt i en bivuakplads har altid været en af mine største favoritter siden 80'erne, hvor jeg i vid udstrækning brugte min bivuaksæk forud for bestigningen af bjerget - i hvert fald så længe det ikke regner om natten. For med en bivuak under bjerget får man rigtig oplevelsen at være ude i bjergene så man mentalt kan indstille sig på at her er det bjergene der regerer.
Så tag med en tur til den solstegte Rhonedal i det sydlige Schweiz og vær med til at udforske ikke bare Pierre Avoi og dette bjergs dominans over Rhonedalen, men også besigtige klippevæggen La Crevasse, der hæver sig stejlt over tusind meter ovenfor Sembrancer og tilsvarende står som en vagtpost over Val de Bagnes.
April måneds galleri: Rhones velkomstportal  Tidligere nyhedsbreve:
2. marts 2021 Udforskning i den australske bush
6. februar 2021 Wallis, et bjergområde, som jeg altid vender tilbage til
22. januar 2021 Spotlight på endnu et par Converses
2020 Nyhedsbreve 2020.