Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 06. juni 2021
 
 Uploaded 06-06-2021  

Seneste nyheder:

06. juni 2021 En omvendt vandretur, del 2
  Det er alt for længe siden at jeg har foretaget en rigtig god gammeldags vandretur i det svenske, og da jeg netop har afholdt min fødselsdag kom jeg til at tænke på den vandretur i Värmland, som jeg i disse dage for ti år siden gennemførte som en del af min lange planlagte vandretur op på langs af Sverige.
Jeg var dengang nået frem til Torsby, og da jeg i sin tid skulle hjem derfra havde jeg benyttet mig af muligheden for at tage et fly hjemover via Arlanda, og det fik jeg faktisk også mulighed for ved denne tur. Idet næste lokalitet oppe i Sverige var ved Klarälven, og da den eneste flyveplads ved Klarälven var ved Hagfors, som ikke ligefrem var i den retning som jeg havde tænkt mig at vandre videre ad måtte jeg vende tilbage til bussen for at komme hjem derfra.
Hovedvej 62 fulgte Klarälven op gennem Värmland, så det stod klart at jeg på denne etape måtte benytte mig af bussen - i hvert fald altså når jeg skulle hjem. Men der var meget dårlig busforbindelse hjemover, så det så ikke ud til at jeg kunne slutte denne etape i Klarälvsdalen som jeg havde tiltænkt det. Med mindre altså at jeg vendte denne etape om, således at jeg i stedet kunne vandre fra Klarälven til Torsby.
Der var selvfølgelig ikke flere busser op gennem Klarälvsdalen end ned gennem dalen, men der var en aftenbus, som jeg lige netop kunne nå med en tidlig afgang fra Københavns Hovedbanegård med togskift i Kil. Så derfor blev det at jeg ville tage denne forbindelse op gennem Sverige og vandre turen i sydlig retning, således at jeg kunne slutte etapen i Torsby og flyve hjem derfra.
Det ville samtidig give mig den fordel at jeg ville have vindskydds på den sidste del af turen nærmest Torsby. Da Allan jo ikke var meget for at tage på vandretur så langt oppe i Sverige stod det mig også klart at denne tur ville blive en solotur, hvilket også betød at der ikke ville være nogen at dele fællesudstyret med, og oppakningen derfor ville blive tungere. Men her var vejret med mig, for den svenske vejrudsigt forudså klart og solrigt vejr i de første dage, så derfor ville det ikke være noget problem at nøjes med alene inderteltet til mine første lejrpladser - og derefter kunne jeg benytte mig af de vindskydds der var nærmere Torsby.
Derfor blev det en forholdsvis let rygsæk jeg startede ud med fra Ransby, som var den landsby jeg havde planlagt at starte denne tur fra, for den by lå lige ved starten af Nordvärmlandsleden, som ville bringe mig op på toppen af Branäsberget, en tur jeg beskrev i mit første galleri fra denne tur for to år siden. Så i dette galleri fortsætter jeg med turens næste etape, hvilket gav den udfordring at jeg stort set ikke havde noget kort der kunne vise mig vej gennem den mennesketomme skov. Så månedens galleri er den anden vandredag på denne tur.
Juni måneds galleri: Sydpå over Ljusnan  Tidligere nyhedsbreve:
12. maj 2021 Sidste party på Circle J
27. april 2021 Vandring gennem livet
4. april 2021 Vagtposter ved indgangen til Wallis
2. marts 2021 Udforskning i den australske bush
6. februar 2021 Wallis, et bjergområde, som jeg altid vender tilbage til
22. januar 2021 Spotlight på endnu et par Converses
2020 Nyhedsbreve 2020.