Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 2. juni 2022
 
 Uploaded 02-06-2022  

Seneste nyheder:

2. juni 2022 Nabolagets vandremuligheder
  Det er nu mange år siden at jeg har foretaget blot en simpel vandring på Skåneleden, for slet ikke at tale om en af mine mere komplicerede vandreture som led i mit langvarige projekt om at vandre Sverige på langs. Sidstnævnte kommer jeg vel nok aldrig til at fortsætte med da jeg tvivler på at jeg kommer i stand til at gennemføre en sådan tur med en varighed af en uge eller mere og med måske tyve kilo i sækken.
Jeg har ganske vist i den nyere tid udtænkt metoder til, om ikke andet, så dog måske komme til at lave en travetur i bjergene, for måske på den måde at kunne snige mig til at lave en enkelt bjergbestigning eller to undervejs, men foreløbig er de kun på forsøgsstadiet, da sådanne ture i de schweiziske alper, som alt andet lige er min hjemmebane, sandsynligvis også vil kræve overnatningsudstyr i form af i det mindste en bivuak. Og derved vil vægten også hurtigt snige sig deropad.
Seneste skud på stammen er de begrænsede planer jeg har stillet mig selv i udsigt om at bestige et par knolde i Oslos Nordmark eller New Jerseys Kittatinny Mountains i Appalacherne. Fordelene ved sådanne ture er, ud over en potentiel bestigning, at de vil være overkommelige i længden, ikke vil kræve udendørs overnatning og jeg ikke vil være alene på disse ture, da jeg i Norge vil være sammen med Ole Johan og i New Jersey vil være sammen med John.
Men selv om jeg drømmer om vandreture jeg måske engang i fremtiden vil kunne gennemføre bringer det dog ikke nogle billeder til mit arkiv, så derfor har jeg endnu en gang måttet ty til mit efterhånden begrænsede katalog for at finde billeder fra en tur jeg tidligere har gennemført - og som jeg nok også vil kunne gennemføre på egen hånd. Sverige ligger jo lige på den anden side af Øresund og har altid tilbudt mulighed for vandreture uden at være for langt væk.
Så jeg har slået ned på den absolut nærmeste mulighed for at få en smule svensk vildmark under fødderne, da Skåneleden blot ligger et langt stenkast fra Malmö, og i februar 2008 tog jeg over Sundet for at vandre denne nærliggende vandrerute.
Tanken var dengang at forsøge at koble Skåneleden og Sveriges mange vandremuligheder (og i særdeleshed mine ture på 'Sverige på langs'-projektet) sammen med de vandreture jeg havde lavet her i Københavnsområdet og på Sjælland, en mulighed der kunne blive en realitet efter jeg havde gennemført Broløbet fra Kastrup til Malmö og på en anden dag havde vandret fra min bopæl på Østerbro til Kastrup.
Nu manglede jeg blot strækningen fra Ribersborgstranden i Malmö til Skåneleden, men den første del heraf måtte vente til en dag i fremtiden, for denne dag i februar tog jeg bussen det første stykke.
Juni måneds galleri: Vandring i Malmös omegn



  Tidligere nyhedsbreve:
7. maj 2022 Videre mod Torsby fra syd
17. april 2022 Bjergbestigning for bjergelskere
10. marts 2022 Forårsfornemmelser
17. februar 2022 Tredje bestigning under bivuakturen i nordlige Wallis
14. januar 2022 Efter Mercedario og San Juan
2021 Nyhedsbreve 2021.