Navigation: Quicklink   
Start  >  Bjergbestigning  >  Topliste  > Bestigning af
Kåtotjåkka
 Uploaded 19-12-04  
Täschhorn

KÅTOTJÅKKA    1991m
Top nr. Nr. bestigning af denne top Bestigning nr.
   Facts om Kåtotjåkka:
Område:Kebnekaise, Lappland, Sverige
Dato:16. august 1982
Rute:NW-graten fra lejrplads ved Piegganjira (820m). Nedstigning samme vej.
Tid:2h op, 2h ned (2x6km)
Vejr:God sigt.
Makker:solo Herunder:
Kåtotjåkka set fra Alesätno nedre vad    (755m) den 13.07.81
Andet:De sidste 150m afløses blokmarken af grundfjeldet, som her er delvist islagt. Europas nordligste top af denne højde.
Guide:---

Kåtotjåkka set fra Alesätno nedre vad

Kåtotjåkka vil i lang tid være det bjerg som jeg vil være mest begejstret for. Under en vandretur forbi bjerget i '81 lå jeg i lejr i nærheden, og bjerget var meget fascinerende som det lå der, som det eneste belyst af midnatsolen. Havde Alesätno ikke ligget imellem havde jeg nok besteget det samme nat. Imidlertid måtte jeg vente i over et år før lejligheden bød sig. I flere dage havde det været dårligt vejr, men netop som jeg nåede lejrpladsen blev det skyfrit og god sigt. Ikke nok med at bjergets form er en af de smukkeste i Kebnekaiseområdet; selve bestigningen byder også på flere interessante passager, især til sidst hvor graten inden den snedækkede top smalner ind ved en isflade, samtidig med at det falder stejlt ned mod Anjalrieppejaure. En perfekt bestigning af et perfekt bjerg på en perfekt dag.Ruten til toppen af Kåtotjåkka set fra lejrpladsen ved Alesätno nedre vad Kort over ruten fra lejrpladsen ved Piegganjira og over Kåtotjåkka NE-grat
Ruten til toppen af Kåtotjåkka set fra lejrpladsen ved Alesätno nedre vad (NE). Kortudsnit (4 x 2,7 km) over ruten fra lejrpladsen ved Piegganjira og over Kåtotjåkka NE-grat.


Interne links:

 
Eksterne links:

Dansk Bjergklub