Navigation: Quicklink   
Start  >  Bjergbestigning  >  Guide  >  Index  > Corne de Sorebois
 
 Uploaded 14-03-04  
Roccia Nera

Corne de Sorebois    2896m

Corne de Sorebois set fra Pointe d'Ar Pitetta

Corne de Sorebois set fra toppen af Pointe d'Ar Pitetta (SE).

Corne de Sorebois er den nordligste top på den bjergkam der adskiller Val de Zinal fra Val de Moiry. Som en naturlig følge heraf er der fra toppen en fortræffelig udsigt over alle Anniviers-dalene. Toppen er ganske nem at nå fra Sorebois på Zinalsiden og bestemt afstikkeren værd hvis man overskrider kammen fra Zinal eller Sorebois til Moiry.

Førstebesteget: ukendt
Kort: Blad 1307 Vissoie og 1327 Evolène
Fører: SAC Walliser Alpen bind 3

A) SE-flanken fra Zinal. 3½ time, L, 1221hm.
  Denne rute bliver ikke benyttet så meget idet de fleste vælger at tage svævebanen, men alene på grund af den gode udsigt der gradvist åbner sig under opstigningen er den al sveden værd. Denne rute kan i øvrigt også foretages med mountainbike, ligesom løbere på strækningen op til Sorebois finder en fin træningsrute forud for Sierre-Zinal.
  Fra Zinal, 1675m, følger man landevejen til broen i byens sydlige udkant, 15 min. Man krydser broen og følger herefter grusvejen der i stejle serpentiner slynger sig op over græsflanken. Man passerer gården Le Chiesso, 1992m, hvorfra vejen i lidt ringere stand fortsætter i nordvestlig retning op til svævebanestationen Sorebois, 2438m, 1¾ time. Fra Sorebois fører vejen videre mod vest og op til Corne de Sorebois' E-grat. Vejen fortsætter langs sydsiden af graten og fører op til Col de Sorebois, 2835m, 1¼ time, hvorfra en sti på fem minutter fører til højeste punkt. Ialt 3½ time i opstigning, 2 timer i nedstigning.

B) SE-flanken fra Sorebois. 1½ time, L, 458hm.
  Den dovne vil selvfølgelig vælge at tage svævebanen til Sorebois i stedet for at vandre op fra Zinal...
  Fra
Zinal med svævebanen til Sorebois, 2438m, hvorfra man følger ovennævnte rute til toppen. Ialt 1½ time i opstigning, 1 time i nedstigning.

C) SW-flanken fra Moiry. 1¾ time, L, 646hm.
  Tilsvarende kan Corne de Sorebois også nås let fra Moiry. Denne rute kan nemt kombineres med ruten fra Zinal/Sorebois til en fin lille dagtur.
  Fra holdepladsen på
Moiry-dæmningen, 2250m, fører en tydelig sti mod nordøst op over flere serpentiner. Stien tager herefter en mere nordlig retning og fører uden muligheder for at tage fejl op til Col de Sorebois, 2835m, 1½ time, hvorfra en sti på fem minutter fører til højeste punkt. Ialt 1¾ time i opstigning, 1 time i nedstigning.

Corne de Sorebois med Becs de Bosson i baggrunden set fra Pointe d'Ar Pitetta

Interne links:

Egne bestigninger af Corne de Sorebois
Bjergbestigning i Val d'Anniviers
Generel information om Val d'Anniviers
Eksterne links:

Turistinformation Val d'Anniviers