Navigation: Quicklink   
Start  >  Bjergbestigning  >  Guide  >  Index  > Pigne de la Lé
 
 Uploaded 14-03-04  
Roccia Nera

Pigne de la Lé    3396m

Pigne de la Lé set fra Couronne de Bréona

Pigne de la Lé med Zinalrothorn bagved, set fra Couronne de Bréona (NW).

Pigne de la Lé er det mest besøgte bjerg fra Cabane de Moiry, og byder efter en let og overkommelig bestigning på en fantastisk udsigt over både Moiry- og Zinaldalene. Tidligere blev Pigne de la Lé også besteget fra Zinal ad NE-graten, men tiltagende problemer med løs klippe gør at denne rute i dag ikke længere benyttes i praksis.

Førstebesteget: ukendt
Kort: Blad 1327 Evolène
Fører: SAC Walliser Alpen bind 3

A) SW-flanken fra Cabane de Moiry. 2 timer, L, 571hm.
  Helt klart den mest brugte rute på Pigne de la Lé og den eneste der egentlig kan anbefales. Ruten er en af de mest benyttede fra Cabane de Moiry.
  Fra Cabane de Moiry, 2825m, fører en god sti mod SE i retning mod Pigne de la Lé og op til Glacier de Moiry, der her danner et forholdvis fladt snefelt for foden af Pignen. Man krydser dette snefelt mod S, mellem foden af Pignen og et isfald på højre hånd, for så snart det er muligt at vinde højde op bag Pignen. Man stiger nu mod E op i sadlen mellem Pigne de la Lé og P.3342, den nordligste top på Bouquetins. Fra sadlen følger man den brede sneryg til højeste punkt. Ialt knap 2 timer i opstigning, 1 time i nedstigning.

Pigne de la Lé set fra Couronne de Bréona

Interne links:

Egen bestigning af Pigne de la Lé
Cabane de Moiry
Bjerghytter
Bjergbestigning i Val d'Anniviers
Generel information om Val d'Anniviers
Eksterne links:

Cabane de Moiry
Turistinformation Moiry