Navigation: Quicklink   
Start  >  Bjergbestigning  >  Guide  >  Index  > Pointes de Nava
 
 Uploaded 14-03-04  
Roccia Nera

Pointes de Nava    2768m

Bella Tola og Pointes de Nava set fra Sorebois

Bella Tola og Pointes de Nava set fra Sorebois (S).

Pointes de Nava er en klippesat bjergryg højt over Ayer, og er måske mest kendt fra det højeste punkt på Sierre-Zinal løbet, som passerer hele vejen langs bjergryggens vestflanke. Pointes de Nava består af en række mindre klippetårne der forholdsvis let kan bestiges, hvorimod højeste punkt består af en stor græsklædt kuppel.

Førstebesteget: ukendt
Kort: Blad 1307 Vissoie
Fører: SAC Walliser Alpen bind 3

A) NW-graten (længdeoverskridning) fra Hotel Weisshorn. 3 timer, WS, 431hm.
  Tidligere blev denne overskridning hyppigt foretaget af gæster på Hotel Weisshorn, men i nyere tid er ruten faldet i glemsel. Overskridningen er dog stadig den mest udfordrende rute på Pointes de Nava.
  Fra Hotel Weisshorn, 2337m, følger man grusvejen til det lille plateau for enden af Pointes de Navas NW-grat, der her har en nordlig retning. Herfra fører en sti let op over graten til foden af et første klippetårn, der udgør en dobbelttop. Dette tårn omgås, enten til venstre via en stejl græscouloir eller til højre ad en græsklædt blokflanke, til graten på den anden side af tårnet, hvorfra tårnet let kan bestiges, 1¼ time. Nu følger man klippegraten hen over Bec de Nava (2667m) og de to følgende toppe (P.2723 og P.2760), idet man så vidt muligt holder sig på graten og stiger op over en række klippeafsatser, 1 time. Klippegraten bliver omkring P.2760 mere porøs og der kommer gradvist mere græs og grus. Fra P.2760 stiger man stejlt ned mod et karakteristisk klippetårn, der falder lodret af mod øst. Klippetårnet omgås på vestsiden, hvorefter en græsryg med klipper fører til højeste punkt, ½ time. Ialt 3 timer i opstigning.
Variant: De fleste af tårnene kan i stedet omgås i blokflanken i W.

B) SE-graten fra Hotel Weisshorn. 2 timer, L, 431hm.
  Dette er den letteste rute til højeste punkt, der glimrende kan tages med hvis man fra Hotel Weisshorn overskrider Forcletta til Turtmanntal.
  Fra Hotel Weisshorn, 2337m, følger man grusvejen til det lille plateau for enden af Pointes de Navas NW-grat, og fortsætter på bagsiden ad en god sti der fører mod SE til Les Faches og videre op langs bækken til Tsa du Toûno. Stien bliver gradvis mere utydelig og man holder mod syd op i den brede sadel Bella Vouarda, 2621m, mellem Pointes de Nava og Pointe de la Forcletta, 1¼ time. Herfra fører en sti mod W op til P.2729,6, hvorfra man stiger mod WNW ned i sadlen på den anden side og herfra følger græsryggen til højeste punkt på Pointes de Nava, ½ time. Ialt 2 timer i opstigning, 1½ time i nedstigning.

Bella Tola og Pointes de Nava set fra Sorebois

Interne links:

Hotel Weisshorn
Bjergbestigning i Val d'Anniviers
Generel information om Val d'Anniviers
Sierre-Zinal
Eksterne links:

Hotel Weisshorn
Turistinformation St-Luc