Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 27. august 2015
 
 Uploaded 27-08-15  

Seneste nyheder:

27. august 2015 Sjældent tørt land i Veksø Mose
  Sommeren bød dette år på en noget slukøret affære, da det var både overskyet og regnfuldt og ikke specielt inspirerende udendørsvejr. Lige på nær nogle få dage i starten af både juni og juli, hvor vi til gengæld fik noget nær hedebølge. Men nu i august sneg der sig alligevel lidt sommer ind over Danmark, så vi fik faktisk adskillige uger med sommervejr og så varme temperaturer at det til sidst også blev muligt at tage en svømmetur i åbent vand.
Men selv om jeg derved fik taget adskillige billeder, var de få dages tillempet svømning i Sejerøbugten dog ikke nok til også at være bevæggrund for dette galleri, da det jo kræver mere end bare nogle billeder fra vandkanten og ud over havet. Men heldigvis varede sommervejret længe nok til, at jeg også kunne beskæftige mig med andre aktiviteter. Blandt andet fik jeg her i august løbet mere end jeg havde gjort de foregående måneder, og på to af de sidste sommerdage lykkedes det mig såmænd også at gennemføre en vandretur med overnatning.
Det er dog løbeaktiviteterne jeg vil focusere på med disse billeder, for en af disse løbeture gik ud i Veksø Mose, hvor jeg ellers sjældent løber mere end en enkelt gang om året, da de lavest liggende dele af mosen altid havde været oversvømmet, eller i det mindste sumpet når jeg havde løbet derude. Men vi havde jo ikke haft regnvejr i den foregående uge eller mere, så jeg satsede på, at jeg måske denne gang ville kunne løbe ruten uden at få våde fødder.
Og sandelig om ikke det lykkedes mig, for hele ruten var knastør hele vejen frem til den centrale afvandende å og videre frem. Jeg havde nok haft på fornemmelsen, at jeg måske denne gange ville være i stand til at løbe hele ruten gennem mosen tørskoet, så jeg havde fornuftigvis nok taget mit kamera med, for hvis jeg virkelig ville være i stand til at løbe tørskoet hele vejen gennem mosen ville det nok være en god idé at få en stribe billeder fra denne sjældne tur.
Og jeg kom hele vejen gennem mosen til Smørumovre, og fik også mine billeder. At jeg så ikke løb hele vejen tilbage til stationen i Veksø men måtte stoppe ved det mellemliggende trinbræt i Kildedal betød i denne sammenhæng så mindre.
Så hvis du gerne vil se hvordan Veksø Mose ser ud når det en sjælden gang er ikke bare tørvejr men også tørt land, da vil jeg anbefale dig at klikke videre til denne måneds galleri!
August måneds galleri: En sommerdag i Veksø Mose  Tidligere nyhedsbreve:
28. juli 2015 Supporter ved Australia Outback Marathon
26. juni 2015 En uventet travetur ved Isefjorden
12. maj 2015 En ukompliceret vandretur til Dalsland
26. april 2015 Hvad Basel også kan byde på
28. marts 2015 På jagt efter en rundtur i Hareskoven
28. februar 2015 En løbetur i Geelskov
31. januar 2015 Fældning af Eriks største træ
2014 Nyhedsbreve 2014.