Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 31. oktober 2015
 
 Uploaded 31-10-15  

Seneste nyheder:

31. oktober 2015 Ventetid i Tokyo
  I gamle dage, for ikke så mange år siden, var jeg som regel at finde som den danske repræsentant ved den årlige generalforsamling i UIAA, Union Internationale d'Associations d'Alpinisme. Men det var dengang der var stadig var noget det hed Dansk Bjergklub, hvis medlemmer dengang stadig mente, at Danmark burde have en plads på det alpinistiske verdenskort. Men det er a thing of the past, for i dag mener man åbenbart at klippeklatring er meget lettere at forholde sig til når det finder sted i en gymnastiksal og ikke under åben himmel, og at kontakter over internettet er mere betydningsfulde end at komme ud og møde ligesindede face to face.
Jeg har selv været vidne i første række til denne opløsning og har gjort mit til at forhindre det skete, men man bør jo ikke kæmpe imod en generalforsamlings beslutning, uanset om denne så er repræsentativ for flertallet eller ej. Om der så er en anden i den fusionerede klub DBKK, der overtog de sørgelige rester af Dansk Bjergklub, skal jeg ikke kunne udtale mig om, for selv om jeg stadig er medlem af DBKK får jeg ingen som helst informationer derfra. Og UIAAs værdifulde aktiviteter har nok heller ikke nogen interesse for DBKK.
Denne udvikling har jeg jo omtalt tit og mange gange her på hjemmesiden, så det emne bør jeg nok ikke græde mere snot over her på siden. For det er vel sket henved en halv snes gange at jeg har været til møde i UIAA, og jeg har altid forsøgt at benytte mig af lejligheden til at besøge et eller flere af værtslandets bjerge.
Disse besøg i de andre medlemslandes bjerge har ofte været baggrund for gallerier jeg har lavet her på ViaAlpina, og jeg tror næppe at der er nogle af disse ture, som ikke har kastet et galleri eller flere af sig. Men på nogle af disse ture har jeg også lavet mere end blot at deltage i det officielle møde og bestige et nærliggende bjerg. Nogle gange har jeg også indlagt et kulturelt indslag, og i begrænset omfang har jeg også haft potentielt interessante billeder fra sådan et kulturelt besøg.
Det er tilfældet med den tur, jeg i 2007 foretog til generalforsamlingen i Japan, og som allerede har kastet to gallerier fra sig, nemlig bestigningerne af Mt. Fuji og Yake-dake. Og nu følger et tredie, nemlig en rundtur i Shinjuku-området i Tokyo mens jeg ventede på at mit rygsæk skulle komme med flyet dagen efter.
Oktober måneds galleri: Et døgn i Tokyo  Tidligere nyhedsbreve:
30. september 2015 Peak Above The Nubble
27. august 2015 Sjældent tørt land i Veksø Mose
28. juli 2015 Supporter ved Australia Outback Marathon
26. juni 2015 En uventet travetur ved Isefjorden
12. maj 2015 En ukompliceret vandretur til Dalsland
26. april 2015 Hvad Basel også kan byde på
28. marts 2015 På jagt efter en rundtur i Hareskoven
28. februar 2015 En løbetur i Geelskov
31. januar 2015 Fældning af Eriks største træ
2014 Nyhedsbreve 2014.