Navigation:    
Start  >  Nyheder  > 21. november 2015
 
 Uploaded 21-11-15  

Seneste nyheder:

21. november 2015 Hvalsø Storskov - ikke bare til vandring eller orienteringsløb
  I al den tid jeg har forsøgt at lave mit månedlige galleri af billeder her på ViaAlpina er jeg i stigende omfang blevet ramt af forskellige hindringer. For allerede på det tidspunkt jeg åbnede denne hjemmeside var mine aktiviteter udi bjergbestigningens ædle kunst desværre for nedadgående, hvilket den på det tidspunkt allerede havde været i en halv snes år. Hvilket jo ikke betød så meget til at begynde med, for jeg havde jo hundredevis af gode bjergture som kunne være et galleri værd, og jeg havde jo adgang til en udmærket dias-scanner i bjergklubben.
Men først forsvandt den scanner som var stillet til rådighed af Dansk Bjergklub for medlemmerne og klubbens bestyrelse tog ikke initiativ til at skaffe den tilbage selv om man godt vidste hvem tyven var. Og derefter da jeg blev fyret fra Vallensbæk Kommune og ikke længere kunne benytte mig af scanneren i Teknisk Forvaltning.
Ganske vist havde jeg på daværende tidspunkt anskaffet mig mit eget digitalkamera, men jeg var ikke længere aktiv nok i bjergene til at jeg kunne udvælge en tur til galleriet hver eneste måned.
I de første år, mens jeg stadig havde adgang til forskellige dias-scannere, kunne jeg vise gallerier med bestigninger af bjerge som Zinalrothorn og Montblanc. Og da disse scanninger tørrede ud måtte jeg ty til billeder fra mindre spektakulære ture indtil de også begyndte at tørre ud.
Det betød så også, at jeg nogle gange valgte gallerier fra ture, der allerede havde været brugt i galleriet, selv om det var lidt bøvlet, da jeg som regel havde bragt billeder fra hele turen i første omgang selv om der egentlig havde været materiale nok til to gallerier. Eller også måtte jeg bruge billeder fra korte weekendture eller sågar dagture. Overnatningsture i Gribskov eller vandringen fra Holte til Nærum er typiske eksempler på disse.
Men sideløbende hermed forsøgte jeg stadig at vælge et galleri, der passede til årstiden, og her var specielt efterårs- og vintermånederne besværlige, da jeg sjældent har lavet gode ture på de tidspunkter. Med mindre man tænker på Nepal, for der har jeg jo været, men her ligger alle billeder jo i form af dias, og uden dias-scanner kan jeg jo ikke bruge dem til noget her på siden.
Så jeg havde overhovedet ingen ideer til, hvad der skulle i galleriet her i november, men så kom jeg til at kigge i min oversigter over Udenbys ture og Småture. Og her var faktisk flere muligheder fra dengang, hvor jeg netop i mangel på spændende udlandsrejser havde parkeret billederne fra de småture, jeg havde foretaget i stedet. Heriblandt en tur jeg havde foretaget i ikke blot november, men netop for ti år siden. Så det blev et logisk valg af hvad der skulle i galleriet i denne måned.
Det var nemlig en halvdagstur til Storskoven i Hvalsø, hvor jeg ikke blot fik en kort vandretur, men også en løbetur op på Sjællands højeste punkt Gyldenløveshøj. Og samtidig giver billederne også et indblik i den handel med køb og salg af lycra tøj på eBay, jeg havde begyndt på i starten af århundredet.
November måneds galleri: Aktiv i Storskoven  Tidligere nyhedsbreve:
31. oktober 2015 Ventetid i Tokyo
30. september 2015 Peak Above The Nubble
27. august 2015 Sjældent tørt land i Veksø Mose
28. juli 2015 Supporter ved Australia Outback Marathon
26. juni 2015 En uventet travetur ved Isefjorden
12. maj 2015 En ukompliceret vandretur til Dalsland
26. april 2015 Hvad Basel også kan byde på
28. marts 2015 På jagt efter en rundtur i Hareskoven
28. februar 2015 En løbetur i Geelskov
31. januar 2015 Fældning af Eriks største træ
2014 Nyhedsbreve 2014.