2001

Efter flere år uden så mange aktiviteter fik jeg endelig gennemført en ordentlig bjergsommer i Wallis igen. Jeg var vendt tilbage til min hjemmebane i Mattertal og Saastal, og i løbet af fire uger lykkedes det mig at gennemføre ni ture i højden. Det var en skønsom blanding af bjergbestigninger og recognosceringsture, hvor jeg blandt andet kiggede nærmere på den nordlige del af Mattertal med henblik på udbygning af denne hjemmeside. Fem af dagene havde jeg slået pjalterne sammen med Per Bager, og her lykkedes det os at bestige tre bjerge, efter vi havde droppet planen at bestige Hohberghorn da der netop havde været et kraftigt snefald, som resulterede i små laviner ned over bjergsiden.

I den tredie uge afholdt jeg Dansk Bjergklubs første rebledertur, hvor jeg nærmest skulle fungere som rejseleder på destinationen, som i dette tilfælde var Saas Grund. Turen blev en stor succes med otte deltagere, som tilsammen fik foretaget 32 bestigninger på den uge, et resultat jeg kun kunne være tilfreds med. Desværre havde de mange ture tæret lidt for meget på mine kræfter, så da jeg som sidste punkt på programmet satte kurs mod Ober Gabelhorn sammen med Jakob Urth måtte jeg smide håndklædet i ringen og vende om i passet under toppen.

Jeg fik dog også en tur med Jacob Klaris til sidst, da det var lykkedes ham at overtale mig til at tage til Berner Alpen mellem jul og nytår. Snefald og storm gjorde dog at vi i stedet for oppe bag Jungfraujoch slog os ned i Kleine Scheidegg, og herfra kunne vi prøve os selv på et mindre bjerg i fuld snestorm. Under sådanne betingelser kan selv et mindre bjerg blive en stor udfordring, og Jacob blev da også bogstavligt talt blæst af graten på vejen op. Men vi nåede toppen af Lauberhorn til stort set nul sigt - og samme aften kulminerede stormen med vindhastigheder på op til 58 sekundmeter!

På toppen af Fluchthorn - det første bjerg besteget under årets rebledertur.   Jakob Klaris-Jensen ved vort hotelværelse på Kleine Scheidegg.

Bjergture 2001:
Randa (juli)
Saas Grund (juli)
Hochkönig (oktober)
Berner Oberland (december)
Bjergbestigninger 2001:
Mettelhorn (2. best.)
Platthorn (2. best.)
Klein Bigerhorn
Klein Allalinhorn
Fluchthorn
Taghaube
Lauberhorn