Navigation: Quicklink   
Start  >  Bjergbestigning  >  Guide  >  Index  > Sóo
 
 Opdateret 27-04-06  
Roccia Nera

Sóo    293m

Sóo set ved skumringstide fra Peñas del Chache

Sóo set ved skumringstide fra Peñas del Chache (E).

Sóo er det mest iøjnefaldende bjerg man kan se fra feriebyen La Santa på Lanzarote, og er nærmest et symbol for feriecentret Club La Santa, ligesom flere af centrets løberuter fører tæt forbi bjerget. Sóo er en ældre vulkan med en næsten intakt kraterrand, og med en lille landsby af samme navn ved SW-foden.

Førstebesteget: ukendt
Kort: Blad 48-35 Haria (1:50.000)
Fører: findes ikke

A) NW-graten fra Club La Santa via Los Molinos. 1 time fra Club La Santa, L, 283hm.
  Sóo kan i princippet bestiges fra alle sider uden vanskeligheder, men denne rute er nok den med den flotteste udsigt og samtidig den mest direkte fra Club La Santa. Bjerget kan med fordel bestiges under et træningsløb i omegnen af Sóo.
  Fra Club La Santa, 10m, mod S til rundkørslen ved indgangen til centret. Her drejer asfaltvejen mod W, men vi følger lavapisten mod SE, direkte mod Sóo. Pisten munder ud i en anden asfaltvej nær Los Molinos, 15-45 min. alt efter tempo. Man følger denne asfaltvej et kort øjeblik og drejer så til venstre mod Tierras Negras. Efter nogle tætte, labyrintagtige grusveje når man i nordøstlig retning op i et lille pas for foden af Sóos NW-grat. En kort opstigning fører til graten, som i magelig stigning og med en flot udsigt over landsbyen Sóo og Atlanterhavet i baggrunden fører til højeste punkt, time. Ialt 1-1 time i opstigning og det samme i nedstigning.

Sóo set fra El Castillejo under Peñas del Chache
Selv om jeg ofte har løbet omkring Sóo har jeg aldrig haft kameraet med, så i stedet for
et billede af ruten på Sóo ser vi her i stedet udsigten mod Sóo fra El Castillejo
nær Lanzarotes højeste punkt, Peñas del Chache.


Interne links:

Egen bestigning af Sóo
Eksterne links:

Club La Santa
Turistinformation Lanzarote (engelsk)