Navigation:    
Start  >  Blog 
> 7. august 2009
 
Foregående    Index    Dette tema 

  Sild i stimer Fredag, 07.08.09

Jeg har tidligere haft min faste gang i Domhuskælderen når jeg skulle ud og have smørrebrød i centrum af København, men i de seneste år har jeg følt et stigende behov for at finde et alternativt sted, når menuen skulle stå på sild & snaps. Domhuskælderen erstattede først sildebuffeten med en sildetallerken, som ganske vist var både righoldig og velsmagende, og man kunne såmænd også få påfyld hvis det var det man ønskede, men det var nu ikke helt det samme. Og siden skiftede stedet ejer og navn til Cafe Sari, hvilket jeg tidligere har omtalt her i min klumme. Der var varslet nye tider, og rent faktisk viste det sig at være en udlænding, som skulle føre mig frem til en mulig afløser. Det var nemlig den sydafrikanske svømmer Errol, bosiddende i Los Angeles, som skulle vise mig vejen, da vi efter afslutningen af World Outgames skulle sige farvel med en klassisk dansk frokost. Sammen med to andre var vi ude og spise sildebord på Nyhavns Færgekro, og her skal jeg da love for at vi fik sild for alle pengene. Ikke færre end ti forskellige slags stod der på parade på de toppede brosten i Nyhavn, og hvis der ikke skulle være nok der, var der et tilsvarende og mindst lige så fyldigt udvalg indendørs. Selv om det var småregn sad vi fint under de store parasoller, og lyden af regndryp inspirerede blot endnu mere til at sætte tænderne i en lækker sild. For lækre var de, og der var masser af dem! Der var selvfølgelig mange varianter jeg kendte, men også mange der var nye for mig, og alle som en virkede de hjemmelavede. Og så med et godt stykke groft rugbrød til og en stor fadøl, hvad kan man så ønske mere? Det skulle da lige være en snaps. og her havde de et lille, men dog noget begrænset udvalg. Indtil jeg spurgte om de havde et alternativ til den sort de ikke havde. Joda, sagde den opmærksomme tjener, og kom snart tilbage med en hel kurvfuld hjemmelavede snapse. At silden er hjemmelavet er ikke så usædvanligt, men at snapsen er det? Jeg tror nok at de tre gæve sportslige gæster, repræsenterende tre verdensdele og kommende fra en fjerde, fik et indtryk af dansk madkultur, der var værd at tage med i flyet på den videre færd. Og silden, ja, der er stadig stimevis af sild at komme efter, og så har jeg endnu ikke prøvet det øvrige smørrebrødskort. Det er indlysende at dette sted skal genbesøges inden ikke alt for længe!
         
www.nyhavnsfaergekro.dk

Eksterne links på denne side overvåges ikke og garanteres derfor kun på uploadtidspunktet.
Informationer om ændringer samt kommentarer i øvrigt modtages gerne på blog@viaalpina.dk.